Δένδιας: Έκτακτο επίδομα στους τεχνικούς των Canadair

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε την οικονομική ενίσχυση των τεχνικών συντήρησης των πυροσβεστικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, επισκεπτόμενος την 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Ελευσίνα.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Έκτακτο επίδομα για τους τεχνικούς συντήρησης των πυροσβεστικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας ο οποίος υλοποιεί τη σχετική απόφαση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ανέφερε.

Πριν από λίγο ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Ελευσίνα, και την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών, όπου ενημερώθηκε για τα θέματα αεροπυρόσβεσης και συντήρησης των μέσων της ΠΑ.

Στην ομιλία του ο κ. Δένδιας έκανε ειδική αναφορά αποτίνοντας φόρο τιμής στον σμηναγό Χρήστο Μουλά και στον υποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη που πριν από έναν χρόνο έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση ενός Canadair σε φωτιά στην Εύβοια. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε και τα υπόστεγα επισκευών των πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Ελευσίνα.

Όπως έχουμε δημοσιεύσει σε σχετικό αφιέρωμα στο enikos.gr, όταν δύει ο ήλιος και προσγειώνεται και το τελευταίο πυροσβεστικό αεροσκάφος Canadair στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Ελευσίνα, είναι η στιγμή που οι τεχνικοί της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών παίρνουν… φωτιά.

Ολόκληρη τη νύχτα εργάζονται πυρετωδώς ώστε να καταφέρουν να αποκαταστήσουν κάθε αεροπλάνο και να είναι έτοιμα να πετάξουν το πρωί, με τους πιλότους να σπεύδουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που φλέγεται.

Ένα μελίσσι τεχνικών, που ολονυχτίς δεν σταματούν να επιδιορθώνουν κάθε βλάβη που έχει προκύψει και να κάνουν σωρεία επιθεωρήσεων, με στόχο να εξαλείψουν κάθε πιθανή αιτία που θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα στο έργο των πιλότων.

Exit mobile version