Quantcast
Δείτε πόσο κόστισε η κρίση στη Deutsche Bank - enikonomia.gr
share

Δείτε πόσο κόστισε η κρίση στη Deutsche Bank

δημοσιεύτηκε:

Το τιμολόγιο της Deutsche Bank για πρόστιμα και νομικούς διακανονισμούς από την απαρχή της οικονομικής κρίσης έχει ξεπεράσει τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η τράπεζα ανέφερε πως το κόστος αυτό θα συνεχίσει να αυξάνεται μέσα στους επόμενους μήνες.

Η τράπεζα ανέφερε 1,23 δισ. ευρώ νομικών εξόδων το δεύτερο μόλις τρίμηνο του 2015, κυρίως σχετιζόμενα με ενυπόθηκα δάνεια στις ΗΠΑ. «Αναμένουμε πως οι δικαστικοί αγώνες θα συνεχίσουν και στα επόμενα τρίμηνα», ανακοίνωσε η εταιρία.

Οι τράπεζες πληρώνουν τεράστια πρόστιμα για παράνομους χειρισμούς αγορών, για επιβοήθηση πελατών προς παραβίαση του νόμου και μη πληρότητα ενημέρωσης ως προς τα ρίσκα των οικονομικών τους προϊόντων προς τους πελάτες. Η Deutsche Bank έχει διακανονίσει εκτός δίκης μερικές από τις μεγαλύτερες υποθέσεις ενάντιά της, αλλά τα μελλοντικά κόστη μπορεί να κάνουν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.

Τα αποθεματικά της Deutsche Bank για δικηγορικά και δικαστικά κόστη έπεσαν στα 3,8 δισ. ευρώ από 4,8 προ ατριών μηνών, μετά από 2,5 δισ. ευρώ προστίμων για την παράνομη χειραγώγηση των επιτοκίων αναφοράς. Παράλληλα, η Deutsche Bank παραδέχτηκε για πρώτη φορά πως διερευνά αριθμό ύποπτων Ρωσικών και Βρετανικών συναλλαγών μετοχών που έγιναν μέσω του συστήματός της.

Η εταιρία έχει ακόμη δρόμο μπροστά της για την επίλυση των ερευνών ως προς το ρόλο της σε προσπάθειες χειραγώγησης ξένων αγορών συναλλάγματος. Επίσης, εκκρεμμεί μία έρευνα για το εάν παραβίασε τους νόμους των ΗΠΑ για επεξεργασία πληρωμών από και προς χώρες που υπόκεινται σε διεθνείς εμπορικές κυρώσεις. Επιπλέον, έχουν κατατεθεί εναντίον της μηνύσεις για τα προαναφερθέντα ενυπόθηκα δάνεια. Η τράπεζα έχει ανακοινώσει πως συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για αυτές τις υποθέσεις.

Το συνολικό κόστος νομικών υποθέσεων της Deutsche Bank μεταξύ του 2012 και του Ιουνίου του 2015 υπολογίζεται στα 9,87 δισ. ευρώ, με άλλο 1,2 δισ. ευρώ να αποπληρώνει πρόστιμα και διακανονισμούς.

 

Πηγή: toxrima.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.