Debate Ζαχαριάδη – Γεωργιάδη στον Realfm 97,8 για την έξοδο από τα μνημόνια

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν για την έξοδο από τα Μνημόνια και τη μεταμνημονιακή Ελλάδα, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κώστας Ζαχαριάδης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

«Δεν εγκαινιάζουμε καμία εκλογική περίοδο. Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά όταν εκπνεύσει η τετραετία, έχουμε μπροστά μας ένα χρόνο εντατικής δουλειάς για να σχεδιάσουμε τη μεταμνημονιακή Ελλάδα» τόνισε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως «η ΕΦΣΥΝ κάνει για πολλοστή φορά εναντίον μου μια συγκλονιστική απρέπεια, στα όρια της χυδαιότητας, καθώς εγώ σχολίασα τις δηλώσεις Ξυδάκη. Ακούω τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να προαναγγέλλουν τη δίωξη και τη φύλακισή μου. Είναι δυνατόν να με ρωτάτε αν θα υψώσω τους τόνους; Υπάρχει ένα κομμάτι των κεντρώων που μου λέει “το παράκανες”. Στο διάγγελμά του ο Τσίπρας στοχοποίησε όλους τους πολιτικούς πριν από αυτούς και όχι μόνο αυτό. Στοχοποιεί τον Στουρνάρα και τον Παπαδήμο. Πολλοί μου είπαν ότι μέσα σε ένα 24ωρο σε δικαίωσε ο Τσίπρας».

Ανταπαντώντας ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «κάποια από αυτά που είπε ο κ. Γεωργιάδης είναι πρωτοφανή. Έχει εκτεθεί στο δημόσιο λόγο και δεν μπορεί να χωνέψει ότι η κυβέρνηση μας βγάζει από τα Μνημόνια, ενώ όλοι αυτοί με τους οποίους κάθεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης είναι αυτοί που έχουν την κύρια ευθύνη για τη χρεοκοπία της Ελλάδας και την είσοδο της Ελλάδας στα μνημόνια. Θεωρώ δίκαια τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας από την Ιθάκη. Κανένας δεν λέει ότι το δικό μας Μνημόνιο ήταν ευλογία και super. Ούτε μαζί χρεοκοπήσαμε τη χώρα το 2010, ούτε το 2015. Δεν είμαστε όλοι μαζί. Στην Ελλάδα υπήρχε και υπάρχει διαπλοκή, το λένε και στις Βρυξέλλες. Δεν βοηθάει η τοξικότητα και η ένταση του κ. Γεωργιάδη, διότι κάποιοι σηκώσαμε τα βάρη και θέλουμε να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Κάποιοι πολιτεύονται τα τελευταία χρόνια με κραυγές, οδυρμούς και οιμωγιές οι οποίες είναι αναντίστοιχες της πραγματικότητας».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απαντώντας σε όσα είπε ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε πως «ο κ. Καμμένος είπε πως θα δούμε εάν σε λίγο καιρό θα είναι εδώ βουλευτές της ΝΔ. Σας διαβεβαιώ ότι θα είναι πίσω από τα σίδερα. Ο κ. Καμμένος είναι μέλος της κυβέρνησης. Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να διαλέξει εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και θέλει να προλάβει να έχει έναν δικό του εισαγγελέα για την επόμενη τετραετία. Αυτό δεν το λέω εγώ, το λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Άρα έχουμε ευθεία παρέμβαση στη δικαιοσύνη. Γενικά στις δημοκρατίες υπάρχει ένας ιερός κανόνας που λέει ότι ποτέ τα μέλη της εκτελεστικής εξουσίας δεν μπορούν να μιλούν για θέματα που διερευνά η δικαιοσύνη. Επί ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει το εντελώς αντίθετο. Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας θα πουλήσει διχασμό, πόλωση, ακροδεξιά».

Ακούστε το πρώτο μέρος του debate


Δεν υπάρχει υποστήριξη HTML5https://media.enikonomia.gr/data/podcasts/195011_f4f3c393ce-85530114decdd9a3.mp3

Συνεχίζοντας ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε πως «δεν μπορεί να κλείσει η πληγή που άνοιξε στη χώρα το 2010. Ξεχνάτε ότι πριν το 2010 κυβερνούσαν ο Καμμένος, ο Κουρουμπλής, η Τζάκρη, ο Κοτσακάς. Με ενόχλησε πολύ η στοχοποίηση του Παπαδήμου. Ο κ. Τσίπρας ξεχνάει ότι ο κ. Κύρκος είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Ξενοφώντα Ζολώτα που ήταν τραπεζίτης. Το 2012 έχει γίνει χαμός στην Ελλάδα για το PSI. O κ. Τσίπρας έλεγε τότε ότι θα πάει στο Ειδικό Δικαστήριο τον Βενιζέλο. Τι κάνεις από όσα είπες; Απολύτως τίποτα. Όχι μόνο δέχεσαι το PSI αλλά στέλνεις τους δικηγόρους του Ελληνικού δημοσίου στην Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Δεν πρέπει να πας να πεις την επόμενη μέρα λέμε και ένα συγγνώμη για όσα σας λέγαμε το 2012. Αντί να κάνει αυτό βγαίνει και βρίζει τον Παπαδήμο που έφαγε βόμβα».

Ανταπαντώντας ο κ. Ζαχαριάδης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κάτι προσωπικό ούτε με τον κ. Παπαδήμο, ούτε με τον κ. Στουρνάρα. Με τον μεν κ. Παπαδήμο είναι ότι φορέθηκε ένας μη αιρετός Πρωθυπουργός σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα που κατά τη γνώμη μας εφάρμοσε λάθος πολιτικές. Από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε την άθλια επίθεση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι εμείς θέλουμε να εμπλέκεται το τραπεζικό σύστημα με τρόπο που έγινε στα ελληνικά πράγματα. Το είπαμε και για τον κ. Μπαρόζο. Η αποτίμησή μας για το PSI είναι ότι δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα και δεν έλυσε τα προβλήματα του χρέους. Κατά τη γνώμη μου, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ασκήσει απόλυτα ορθή κριτική και επιβεβαιώνεται τώρα. Το PSI έπρεπε να είχε συνδυαστεί με OSI (Official Sector Envolvment). Πήρατε ένα ισοτικό χρέος, το κάνατε διακρατικό και εκεί εγκλωβίστηκε η χώρα. Αναφορικά με το θέμα του κ. Στουρνάρα είναι πολιτικό. Ο τραπεζίτης πρέπει να ορίζεται και να περιορίζεται στην πολιτική που χαράσσει η κυβέρνηση. Βεβαίως μπορεί να έχει τη γνώμη του, αλλά όταν ψάχνει ετεροχρονισμένη δικαίωση πρέπει να τον ορίσουμε και να τον περιορίσουμε σε όσα του έχουν τεθεί θεσμικά από την προηγούμενη κυβέρνηση. Θεσμικά δεν μπορεί να είναι ούτε μαζί μας, ούτε απέναντί μας, υπηρετεί έναν θεσμό».

Παίρνοντας ξανά το λόγο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι «ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής έχει κάνει την αυτοκριτική του , ενώ ο κ. Τσίπρας το μόνο που έχει πει είναι ότι “είχαμε αυταπάτες”. O κ. Τσίπρας έχει επιλέξει “λάσπη”, “πόλωση”, “διχασμό” και αυτό θα λάβει.

Ακούστε το δεύτερο μέρος του debate


Δεν υπάρχει υποστήριξη HTML5https://media.enikonomia.gr/data/podcasts/195011_f39fa1d28c-b2257976d496830b.mp3


«Η κυβέρνηση δεν θα μοιράσει λεφτά που δεν υπάρχουν και δεν φέρει την οικονομία στην περίοδο των δίδυμων ελλειμμάτων. Οι δημοσιονομικοί στόχοι υπηρετούνται και με βάση τα νοικοκυρεμένα τα δημόσια οικονομικά θα κάνουμε την πολιτική που μπορούμε να κάνουμε. Το ζήτημα των συντάξεων έχει μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Οι συντάξεις έχουν δημοσιονομικό αποτέλεσμα 1% και τα αντίμετρα έχουν 1%. Το μέρισμα θα δοθεί στους πιο αδικημένους, όμως δεν αρκούν τα μερίσματα για να μπει η οικονομία σε ανάπτυξη. Χρειάζεται ελάφρυνση φόρων. Στο βαθμό που τηρούνται οι δημοσιονομικοί στόχοι βεβαίως υπάρχουν δυνατότητες. Οι παροχές δεν θα είναι προεκλογικού χαρακτήρα» πρόσθεσε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «η ΝΔ δεν τάζει. Εάν η χώρα μπει σε ένα διαγωνισμό παροχολογίας θα μπούμε σε τεράστιο κίνδυνο. Η χώρα δεν είναι στις αγορές. Δεν μπορούμε να δανειστούμε γιατί το επιτόκιο είναι μεγάλο. Για να μπορέσουν να χαμηλώσουν τα επιτόκια πρέπει να είμαστε εξαιρετικά υπεύθυνοι. Αυτό που ζητούσαν οι αγορές ήταν η μείωση των φόρων. Θεωρώ ότι ήταν λάθος ο νόμος για τη μείωση των συντάξεων. Ήταν μεγάλο λάθος η ψήφιση αυτού του νόμου. Όπως έχει ψηφίσει αυτό το μέτρο η κυβέρνηση, οι συντάξεις είναι για κόψιμο. Εμείς έχουμε προτείνει τη μη μείωση των συντάξεων. Η δική μου γνώμη είναι ότι δυστυχώς οι εκλογές δεν θα γίνουν το 2018». Συνεχίζοντας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανέφερε απευθυνόμενος στον κ. Ζαχαριάδη ότι «κοροϊδεύετε τους συνταξιούχους».

Καταλήγοντας ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «η πέμπτη αξιολόγηση του δευτέρου μνημονίου είχε πολύ πιο οδυνηρά μέτρα από το ασφαλιστικό του κ. Κατρούγκαλου. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με αυτό το μέτρο που έχουμε ψηφίσει και θέλουμε να αναστείλουμε επ’ αόριστον».

Ακούστε το τρίτο μέρος του debate

Δεν υπάρχει υποστήριξη HTML5https://media.enikonomia.gr/data/podcasts/195011_4df73bf02a-b0b42285244fb41d.mp3

Πηγή: enikos.gr



Exit mobile version