Δανέλλης: «Χωρίς ανάπτυξη θα καταρρεύσει οποιοδήποτε σχέδιο για το ασφαλιστικό»

«Χωρίς ανάπτυξη και παραγωγή πλούτου, πολύ σύντομα θα καταρρεύσει οποιοδήποτε σχέδιο για το ασφαλιστικό που θα ψηφιστεί στη  Βουλή» δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του Ποταμιού ο Σπύρος Δανέλλης στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ωστόσο ο κ. Δανέλλης συμπλήρωσε ότι: «Στην παραγωγή εθνικού πλούτου βρίσκεται η οριστική λύση του ασφαλιστικού ζητήματος. Αν δεν παράγουμε εθνικό πλούτο, αν δεν δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για ουσιαστική απάντηση. Σε ένα, σε δύο, σε τρία χρόνια θα το έχουμε μπροστά μας πάλι υπό κατάρρευση, όποια λύση και αν δώσουμε σήμερα».

«Τα βασικά αίτια της κατάρρευσης του ασφαλιστικού βρίσκονται στο δημογραφικό, στην αύξηση της ανεργίας και στο γεγονός ότι κάθε κοινωνική ομάδα επιτύγχανε ευνοϊκή μεταχείριση, εκμεταλλευόμενη τις πελατειακές σχέσεις με την εκάστοτε κυβέρνηση. Σε αντίθεση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που αντιμετώπισαν προβλήματα με το ασφαλιστικό, πιθανόν μικρότερης κλίμακας, εμείς δεν έχουμε πλέον και τον απαραίτητο χρόνο να μεταρρυθμίσουμε το ασφαλιστικό με ένα διάλογο κοινωνικό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο βουλευτής του Ποταμιού επισήμανε ότι: « Οι κυβερνήσεις,οι κοινωνικοί φορείς, αλλά και οι ασφαλισμένοι απέφευγαν να αντιμετωπίσουν εδώ και δεκαετίες το ασφαλιστικό.

«Η κυβέρνηση, ακόμη και τους τελευταίους, ελάχιστους μήνες, -όπως είπε- που είχε στη διάθεσή της η χώρα να μεταρρυθμίσει το ασφαλιστικό, και δεν ήρθε σε ουσιαστικό διάλογο. Ουσιαστικό διάλογο και όχι με την ανακοίνωση ότι αυτό είναι το σχέδιο στο οποίο καταλήξαμε. Και σε καλώ στο όνομα της υπευθυνότητας και της εθνικής αίσθησης ευθύνης να το ψηφίσεις. Δεν είναι ορθόδοξο ως προς την επίτευξη της συνεννόησης κάτι τέτοιο», υπογράμμισε.

Exit mobile version