Quantcast
Χρυσοβελώνη: Όποιος δεν καταβάλει τη δόση, μένει εκτός διαδικασίας και ακολουθεί ο επόμενος - enikonomia.gr
share

Χρυσοβελώνη: Όποιος δεν καταβάλει τη δόση, μένει εκτός διαδικασίας και ακολουθεί ο επόμενος

δημοσιεύτηκε:

«Όποιος δεν καταβάλει τη δόση, μένει εκτός διαδικασίας και ακολουθεί ο επόμενος» δήλωσε η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

Ερωτηθείσα για τη λήξη -σήμερα- της προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης από τους προσωρινούς υπερθεματιστές του διαγωνισμού για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας πανελλαδικής εμβέλειας, η κ. Χρυσοβελόνη επισήμανε: «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει ούτε διευκολύνσεις, ούτε τα “στραβά μάτια” για κανέναν, θα τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία, όπως έχει οριστεί ευθύς εξαρχής και να μην ξεχνούμε ότι όσοι συμμετείχαν αποδέχθηκαν τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας».

Σε ό,τι αφορά την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, που συνεχίζεται για 10η ημέρα, αφήνοντας χωρίς λεωφορεία τη Θεσσαλονίκη, η υφυπουργός τόνισε ότι η διοίκηση του Οργανισμού είναι αυτή που καλείται πλέον να δώσει τη λύση στο πρόβλημα.

«Εμείς έχουμε κάνει πολλές προτάσεις, το δικό μας υπουργείο δεν είναι ο εργοδότης των εργαζομένων, εργοδότης είναι ο ΟΑΣΘ, άρα ο ΟΑΣΘ πρέπει να λύσει το πρόβλημα» είπε η κ. Χρυσοβελώνη, προσθέτοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια «ο ΟΑΣΘ έχει πάρει πάρα-πάρα πολλά χρήματα, παίρνει τα τριπλάσια χρήματα από αυτά τα οποία παίρνει ο αντίστοιχος Οργανισμός στην Αθήνα, ο ΟΑΣΑ, όπως επίσης κατά καιρούς είχαν δρομολογηθεί διαδικασίες διαιτησίας, οι οποίες κατά έναν περίεργο τρόπο πάντοτε απέβαιναν υπέρ του ΟΑΣΘ και ποτέ υπέρ του Δημοσίου».

«Αν, λοιπόν, ο ΟΑΣΘ έχει δημιουργήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές έναντι τρίτων θα πρέπει να φροντίσει να διαχειριστεί με καλύτερο τρόπο τα οικονομικά του και εν πάση περιπτώσει οι εργαζόμενοι δεν φταίνε σε αυτό» ανέφερε η υφυπουργός και πρόσθεσε: «Το υπουργείο πρότεινε να μπει στη διαδικασία και να προκαταβάλει οφειλόμενες δόσεις από τα αντισταθμιστικά, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι αυτά θα πάνε στους εργαζόμενους, διότι κάποια δόση που είχε προκαταβληθεί από το υπουργείο διαπιστώθηκε ότι πήγε κατά ένα μέρος στους εργαζόμενους και κατά το υπόλοιπο στο να πληρωθούν υποχρεώσεις της διοίκησης του ΟΑΣΘ, που αν θέλετε, με τα χρήματα που εισπράττει, που είναι εξαιρετικό ευεργετημένος, θεωρούμε ότι δε θα πρέπει να έχει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και οφειλές έναντι τρίτων».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.