Χατζηδάκης: Θα δώσουμε κίνητρα για να ανοίξουν τα κλειστά διαμερίσματα

Κωστής Χατζηδάκης

Την θέσπιση κινήτρων για το άνοιγμα κλειστών σπιτιών επιβεβαιώνει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. Απέφυγε, όμως, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το αν αυτά τα κίνητρα θα είναι φορολογικά. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, «θέλουμε να δώσουμε κίνητρα στους ιδιοκτήτες, ώστε να αυξηθεί η προσφορά, ιδιαίτερα μικρών και μεσαίων διαμερισμάτων, για να καλύψουμε τις ανάγκες των κοινωνικών στρωμάτων που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη πίεση».

Αναφορικά με τις επικείμενες παρεμβάσεις στη βραχυχρόνια μίσθωση, ο υπουργός ανέφερε: «Εξετάζουμε προσεκτικά την κατάσταση σε όλες τις επιμέρους περιοχές και θα παρέμβουμε με πνεύμα δικαιοσύνης. Στόχος μας είναι να μην δημιουργήσουμε προβλήματα στην αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων, αλλά και να μην αγνοήσουμε τις επιπτώσεις, ιδιαίτερα στην Αθήνα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για καθυστερήσεις και ανεπίλυτα προβλήματα της κοινωνίας, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε: «Η Ελλάδα έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο και έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά δεν έχει γίνει ούτε Ελβετία ούτε Σουηδία. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί με σοβαρότητα, συνδυάζοντας τη δημοσιονομική πειθαρχία με μια φιλoεπενδυτική πολιτική».

Επιπλέον, δήλωσε κατηγορηματικά ότι «η κατεύθυνσή μας εδώ στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, όπως και του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι οι μεταρρυθμίσεις, με ταχύτητα και αποφασιστικότητα». Πρόσθεσε ότι «προωθούμε τη δημιουργικότητα, τις επενδύσεις, την καινοτομία, την εξωστρέφεια. Στόχος μας είναι να ασκούμε πολιτική που ωφελεί αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη, και δεν επηρεαζόμαστε από τις πιέσεις των συντεχνιών. Προτεραιότητά μας είναι τα συμφέροντα των πολλών ανυπεράσπιστων Ελλήνων».

Ο κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στις εξαγγελίες της ΔΕΘ, υπογράμμισε ότι «θα επιδιώξουμε να συνδυάσουμε τρία πράγματα: να επικαιροποιήσουμε την πολιτική μας, απαντώντας σε σύγχρονες προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, το δημογραφικό και το στεγαστικό, να ανταποκριθούμε στα δικαιολογημένα αιτήματα της κοινωνίας για στήριξη όσων έχουν πραγματικά ανάγκη, αλλά και να διατηρήσουμε τη θετική οικονομική θέση της χώρας».

Exit mobile version