Quantcast
Χατζηδάκης για ΤΑΙΠΕΔ: Ο ρόλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η ευελιξία στο Χρηματιστήριο - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης για ΤΑΙΠΕΔ: Ο ρόλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η ευελιξία στο Χρηματιστήριο

δημοσιεύτηκε:

Ιδιαίτερη αναφορά στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για ο ΤΑΙΠΕΔ, έκανε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο με το οποίο ενσωματώνεται η Ευρωπαϊκή Οδηγία 2021/514 για τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Για τον προσυμβατικό έλεγχο των συμβάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, σημείωσε ότι οι ίδιοι οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μέσω της Ένωσής τους, τοποθετήθηκαν θετικά -μέσω υπομνήματος- τονίζοντας ότι ο έλεγχος αυτός δεν επιβάλλεται από το Σύνταγμα. «Δεν επιβάλλεται αλλά εμείς το κάνουμε. Θέλετε να επιστρέψουμε στο προηγούμενο καθεστώς;» διερωτήθηκε ο κ. Χατζηδάκης, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

Για την δυνατότητα του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρεί σε κινήσεις μέσω του Χρηματιστηρίου είπε ότι είναι μια οριζόντια ρύθμιση με στόχο να έχει το ΤΑΙΠΕΔ περισσότερα όπλα, μεγαλύτερη ευελιξία και να εξασφαλίζεται μεγιστοποίηση του οφέλους για το Δημόσιο.

Και θύμισε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι «Η ΔΕΗ όταν ήσασταν κυβέρνηση δεν ήταν στο ΤΑΙΠΕΔ και στο Χρηματιστήριο; Η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ το ίδιο; Για τα ΕΛΠΕ που λέτε ότι θα μειώσει η κυβέρνηση τη συμμετοχή του Δημοσίου, εσείς δεν ξεκινήσατε το 2018-2019 πρωτοβουλία για μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου; Δεν ήταν αυτό αποκρατικοποίηση; Τώρα σας πείραξε η ιδέα; Αναρωτιέμαι αν είμαστε στην ίδια χώρα και αν είστε το ίδιο κόμμα. Ελπίζω, όταν εκλέξετε αρχηγό θα επανέλθετε σε πιο κανονικά επίπεδα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.