Quantcast
Bloomberg: Η Ελλάδα «σκοντάφτει» προς έξοδο από το ευρώ - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Η Ελλάδα «σκοντάφτει» προς έξοδο από το ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι βέβαιος για μια συμφωνία στην έκτακτη σύνοδο κορυφής των ευρωπαίων ηγετών τη Δευτέρα ωστόσο το Bloomberg εκτιμά πως η «Ελλάδα σκοντάφτει προς έξοδο από το ευρώ»…

Οι τράπεζες οδηγούν το Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών υψηλότερα σήμερα Παρασκευή εν μέσω αισιοδοξίας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζεται να διατηρήσει μια σανίδα σωτηρίας στη δική της έκταση σύσκεψη για αύξηση του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.

Χιλιάδες λαού συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στην Αθήνα ζητώντας να μην οδηγηθούν σε χρεοκοπία, στη στιγμή που η κυβέρνηση κατηγόρησε νωρίτερα του πιστωτές για συνωμοσία και εκβιασμό την Ελλάδα προκαλώντας κατάρρευση στις συνομιλίες στο Λουξεμβούργο την Πέμπτη.

Η Σύνοδος Κορυφής τη Δευτέρα «είναι μια θετική εξέλιξη σε μια πορεία προς μια συμφωνία» ανέφερε ο κ. Τσίπρας σε δήλωση που εξέδωσε το γραφείο του.

«Έχουμε ως στόχο ότι οι τελικές διαπραγματεύσεις λαμβάνουν χώρα σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη, και τώρα εργάζονται για την επιτυχία αυτής της Συνόδου. Όσοι θέλουν να δημιουργήσουν τεχνητή κρίση και υιοθετούν τρομακτικά σενάρια θα διαψευστούν».

Μετά από 5 μήνες η χώρα κοιτάζει προς το άγνωστο, με τη συμμετοχή της στο ευρώ να κρέμεται από μια κλωστή.

Η αγορά μετοχών αλλά και των ολολόγων αντανακλά τις εξελίξεις αναφέρει το Bloomberg.

Οι μετοχές της Alpha Bank AE αυξήθηκαν κατά 3,7% στις 11:17 πμ ώρα Ελλάδος, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ήταν 2,7%.

Η απόδοση των διετών ομολόγων στην Ελλάδα ήταν μέχρι οκτώ μονάδες βάσης στο 28,7%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.