Quantcast
Bloomberg: «Αγκάθια» το ασφαλιστικό, ΦΠΑ και πρωτογενές πλεόνασμα - enikonomia.gr
share

Bloomberg: «Αγκάθια» το ασφαλιστικό, ΦΠΑ και πρωτογενές πλεόνασμα

δημοσιεύτηκε:

Για διαπραγματεύσεις που έληξαν χωρίς να υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη που θα ξεκλειδιώσει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας κάνει λόγο το Bloomberg.

Οπως αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο οι συνομιλίες Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ διήρκεσαν πάνω από 2,5 ώρες και κατόπιν υπήρξαν ανακοινώσεις από την γαλλική και τη γερμανική πλευρά που αναφέρει ότι οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα και συμφωνήθηκε ότι οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς θα συνεχιστούν. 

Τρία είναι τα ανοιχτά ζητήματα:

Οι συντάξεις, οι συντελεστές στον ΦΠΑ και οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού .

Το Bloomberg αναφέρει ότι η ανακοίνωση μετά την τριμερή συνάντηση δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία του Γάλλου προέδρου που απέπνεαν οι δηλώσεις του προσερχόμενος. Ο κ Ολάντ είχε κάνε λόγο για αναζήτηση συμφωνίας έως το τέλος μήνα ή στις αρχές Ιουνίου. Στην τελική ανακοίνωση δεν υπάρχει επίσης αναφορά για έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα. Το επόμενο Eurogroup είναι προγραμματισμένο στις 18 Ιουνίου.

Η Ανγκελα Μέρκελ δεν έκανε καμιά δήλωση προσερχόμενη στη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ, ούτε και όταν τελείωσε η τριμερής στο ξενοδοχείο σστη Ρίγα σε ένα δωμάτιο που όπως αναφέρει το Bloomberg ήταν γεμάτο με μπολ με βατόμουρα και μπουκάλια νερό. Η ίδια, λακωνική, αποχώρησε μετά το τέλος της συνάντησης, λέγοντας στους δημοσιογράφους που περίμεναν «Καληνύχτα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.