Οι διαπραγματεύσεις των πιστωτών με την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το τρίτο πακέτο διάσωσης ύψους 86 δισ. ευρώ οδεύει προς ολοκλήρωση.
Η δημιουργία του Ταμείου από το ελληνικό κράτος με περιουσιακά στοιχεία 50 δισ. ευρώ αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία της συμφωνίας.
Η γερμανική εφημερίδα δημοσιεύει ένα αναλυτικό κατάλογο με τα περιουσιακά στοιχεία που πρόκεται να εκποιηθούν τα οποία περιλαμβάνουν:
► μαρίνες, π.χ., στην Επίδαυρο ή στο νησί της Ύδρας (τιμή ασαφής)
Λιμάνια ► ΟΛΠ – ΟΛΘ (αναμενόμενα έσοδα: 600.000.000 Ευρώ).
Μερικά από τα 6.000 νησιά θα μπορούσε να είναι στη λίστα (όπως και στην κυβερνητική έκθεση του 2013). ¨’Ηδη ο Αμερικανος δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ αγόρασε το νησί του Αγίου Θωμά για περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ.
► παραλίες, π.χ. στην Ερμιόνη στην Πελοπόννησο
► 14 περιφερειακά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων η Ρόδος, Κέρκυρα, Κως (αναμενόμενα έσοδα: 1,3 δισ. ευρώ).
► 2 Airbus (τιμή: 10 εκατομμύρια ευρώ)
► 2.500 κτίρια του Υπουργείου Πολιτισμού, το κτίριο των σιδηροδρόμων. Κτίρια στο εξωτερικό (συμπεριλαμβανομένης της Ουάσινγκτον, Νέα Υόρκη)
► 77.332 στρέμματα δημόσιας γης
► ιαματικές πηγές, όπως στις Θερμοπύλες (Κεντρική Ελλάδα)
► Στάδια και αίθουσες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, για παράδειγμα, «Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου» (91 εκτάρια).
► Πολλά ξενοδοχεία (συμπεριλαμβανομένης της Ρόδου).
► Η πρώην αμερικανική αεροπορική βάση του Ηρακλείου στην Κρήτη.
Ωστόσο, ειδικοί προειδοποιούν ότι τα έσοδα από την εκποίηση των πααραπάνω θα είναι πολύ λιγότερα από τα 50 δισ. ευρώ που εκτιμά πως θα αντλήσει η κυβέρνηση.
Παράλληλα η κυβέρνηση της Αθήνας αποφάσισε να μην ψηφιστούν αύριο από το ελληνικό κοινοβούλιο οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό μεταξύ των οποίων και η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων παρά το γεγονός ότι είχε συμφωνηθεί με τους εταίρους ενισχύοντας την ενόχλησή τους…