Ένας αυξανόμενος αριθμός Γερμανών βουλευτών θέλει να καταψηφίσει την περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα και αυτό είναι ανησυχητικό για την κ, Μέρκελ σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild…
Μετά από ένα ευχάριστο διάλειμμα η Μέρκελ επιστρέφει και πάλι στην «γκρι» καθημερινή πολιτική σκηνή. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Πόσα δισεκατομμύρια πρέπει να ρίξουμε ακόμη στην Ελλάδα;».
Οι Γερμανοί βουλευτές εδώ και καιρό «γκρινιάζουν» για τα νέα πακέτα βοήθειας σε μια χώρα που είναι απρόθυμη να λάβει μεταρρυθμιστικά μέτρα.
Παράλληλα σύμφωνα με την FAZ οι βουλευτές έχουν ήδη επισημάνει πως «βομβαρδίζονται καθημερινά με μηνύματα μελών».
Στην πραγματικότητα αναφέρει η Bild ο αριθμός των Γερμανών βουλευτών αυξάνεται επικίνδυνα με αποτέλεσμα ο μεγάλος συνασπισμός να είναι πιθανό να αρνηθεί να ακολουθήσει την κ. Μέρκελ.
Η επόμενη κρίσιμη ψηφοφορία επί της ελληνικής βοήθειας στην ομοσπονδιακή Βουλή απειλεί να εξελιχθεί σε ένα κρίσιμο τεστ για CDU/CSU!
Κατά την τελευταία ψηφοφορία που αφορούσε στην επέκταση του δεύτερου πακέτου ελληνικής βοήθειας 29 βουλευτές ψήφισαν «οχι», επιπλέον τρεις απείχαν και περισσότεροι από 109 βουλευτές συμφώνησαν με μεγάλους ενδοιασμούς
Ο οικονομολόγος Thomas Gebhart (CDU) έγραψε: «Είτε η Ελλάδα έχει υιοθετήσει μια πολιτική που στοχεύει στα σοβαρά να φέρει το σπίτι σε τάξη, ή η χώρα θα είναι χωρίς περαιτέρω γερμανική χρηματοδότηση.»
Ο Christian von Stetten έγραψε στη σελίδα του στο Facebook: «Το πείραμα με τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα εντός ευρωζώνης έχει αποτύχει και πρέπει να τερματιστεί.».
Ο Hendrik Hoppenstedt (CDU): «Χωρίς σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, δεν μπορώ να συμφωνήσω με ένα πακέτο 3 βοήθειας. Και είμαι δύσπιστος ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τη βούληση αυτών των μεταρρυθμίσεων.».
Ο Wilfried Lorenz (CDU): «Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση. Γι ‘αυτό δεν θα συμφωνήσω σε περαιτέρω οικονομική βοήθεια.».
Ο Florian Hahn (CSU): «Αν οι Έλληνες δεν παραδώσουν μεταρρυθμίσεις, δεν μπορώ να συμφωνήσω σε τίποτα περισσότερο.».
Ο Frank Steffel (CDU): «’Εχω την ελπίδα ότι οι Έλληνες θα πάρουν τις σωστές αποφάσεις ακόμη και στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Εάν αυτό δεν συμβεί, ωστόσο, η πολιτική δεν μπορούν να συμφωνήσει.».