Quantcast
Αυστραλία: Επιχειρήσεις δίνουν δουλειά σε άνεργους Ελληνες - enikonomia.gr
share

Αυστραλία: Επιχειρήσεις δίνουν δουλειά σε άνεργους Ελληνες

δημοσιεύτηκε:

Την δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης σε άνεργους απόφοιτους Πανεπιστημίων, αναμένεται να προσφέρουν οι επιχειρήσεις  στην Αυστραλία, στο πλαίσιο προγράμματος του νεοσύστατου παραρτήματος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative – TΗΙ) στην Αυστραλία.

Ειδικότερα, το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης, το οποίο θα αρχίσει να υλοποιείται το φθινόπωρο του 2015, αποτελεί τη ναυαρχίδα των προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας.

Περισσότερες από 20 εταιρείες στην Αυστραλία προσέφεραν 40 θέσεις εξάμηνης αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε Έλληνες απόφοιτους πανεπιστημίων. Μάλιστα το πρόγραμμα αυτό, κόστισε συνολικά 1,8 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε δύο χρόνια.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εταιρείες όπως οι ANZ, National Australia Bank, Bank of Sydney and Hickory, οι οποίες προσφέρουν θέσεις εργασίας ανά την επικράτεια της Αυστραλίας (σε μία πλειάδα κλάδων, από τον φαρμακευτικό έως τον τεχνολογικό).

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στην Αυστραλία,  Νίκ  Μίταρος ανέφερε ότι: «η ανεργία στους νέους Έλληνες αποφοίτους πανεπιστημιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, ξεπερνάει το 50%» και συνέχισε λέγοντας ότι: «είναι μία κρίσιμη στιγμή για να επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο της Ελλάδας».

Τέλος ο ίδιος συμπλήρωσε ότι: «οι ασκούμενοι αυτοί, μέσα από την εργασία τους σε

επιχειρήσεις της Αυστραλίας, θα αναπτύξουν νέες δεξιότητες, νοοτροπία και δυνατότητες, επιστρέφοντας στην Ελλάδα εξοπλισμένοι με αυτή τη νέα εμπειρία».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.