Αυλωνίτου: Τους χαλούσα τις παρανομίες στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών

«Η Βουλή θα αποφασίσει για την άρση ή όχι της ασυλίας μου, άλλωστε εγώ ήμουν το θύμα», δηλώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τις επιθέσεις που δέχθηκε, την προσπάθεια εκφοβισμού της όταν κατήγγειλε τη διαπλοκή στον ευαίσθητο χώρο του αθλητισμού σε σχέση με το ντόπινγκ, όντας εργαζόμενη στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών, έως σήμερα που από θύμα ξυλοδαρμού βρέθηκε κατηγορούμενη και να ζητείται από συναδέλφους της η άρση της βουλευτικής της ασυλίας.

«Τους χαλούσα τις παρανομίες στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών», σημειώνει μεταξύ άλλων στην αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχωρεί στην Αγγελική Λάζου και στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και προσθέτει πως το μπούλινγκ και η τρομοκρατία που υπέστη εντάσσονται στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης σε βάρος της.

Ερ: Κυρία Αυλωνίτου, τον τελευταίο καιρό έχετε βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής πολλών συναδέλφων σας για ένα περιστατικό που συνέβη πριν «μπείτε» στη Βουλή. Για ποιο λόγο έχει προκύψει όλο αυτό το ζήτημα;

Απ: Κοιτάξτε, όλο αυτό το θέμα πράγματι αφορά μια υπόθεση πριν γίνω βουλευτής, μια υπόθεση μπούλινγκ, στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και αφορά ένα θέμα διαπλοκής στον χώρο του ΟΑΚΑ, και δη, στον ευαίσθητο χώρο του αθλητισμού, σε σχέση με το εργαστήριο ελέγχου για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, όπου εκεί κάποια συμφέροντα, στήσανε δουλειές και εγώ ήμουν εμπόδιο σε αυτή την ανομία. Ήμουν σε ένα χώρο, όπου εργαζόμουν 25 χρόνια και τον ήξερα. Είμαι διδάκτωρ εργοφυσιοθεραπείας, ερευνήτρια με διδακτορικό πάνω στα νευρογενή φάρμακα και μπορούσα να καταλαβαίνω τι βλέπω, και ήμουν και δημόσιο πρόσωπο ως δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Γαλατσίου και επιλαχούσα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και είχα τη δυνατότητα να μιλάω δημόσια και να αποκαλύπτω τις παρανομίες που γινόντουσαν εκεί.

Ερ: Σε τι είδους παρανομίες αναφέρεστε;

Απ: Να σας θυμίσω το παράδειγμα του μπασκεμπολίστα, του Ντίξον, που έδωσε δείγμα για ντόπινγκ. Το αποτέλεσμα του δείγματος έπρεπε να δοθεί από το εργαστήριο σε δέκα ημέρες, όπως επιβάλει η ελληνική νομοθεσία και ο κώδικας του διεθνούς κανονισμού για την καταπολέμηση του ντόπινγκ. Το κράτησαν στα συρτάρια τους τρεις μήνες, γιατί είχε ουσίες ντόπινγκ, το κράτησαν για να μπορέσει να πουληθεί ο παίχτης σε ισπανική ομάδα, η οποία έδωσε πάρα πολλά χρήματα για να τον αποκτήσει. Και το αποτέλεσμα ήταν ο παίχτης να βρεθεί ντοπαρισμένος στο πρώτο κιόλας παιχνίδι. Και τι έγινε; Η ομάδα έχασε τα χρήματα της και εμείς γίναμε ρεζίλι. Αυτό είναι ένα και μόνο γεγονός μαζί με πολλά άλλα για τη μη σύννομη λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών. Για όλα αυτά κατέθεσα υπόμνημα και στη διοίκηση του ΟΑΚΑ και στην αθλητική ηγεσία και στον εισαγγελέα.

Ερ: Και από εκεί και πέρα τι γίνεται;

Απ: Αντί να διερευνήσουν την υπόθεση (ΕΔΕ) έστειλαν εμένα σε πειθαρχικό. Ξεκίνησε από τότε και στήθηκε ένα σχέδιο εξόντωσης μου και απομάκρυνσης από τη θέση για να συνεχίσει η ανομία. Ήμουν μια γυναίκα που -κατ΄ αυτούς- βρισκόμουν σε ακατάλληλη θέση. Ξεκίνησαν την εξόντωση μου με το να τοποθετήσουν ως διευθυντή τού Κέντρου τον κ. Χάντζο, ο οποίος τοποθετήθηκε κατά παράβαση του νόμου και του κανονισμού του ΟΑΚΑ, δεν είχε καν τα τυπικά προσόντα για αυτή τη θέση, και ήρθε για να κάνει τη βρώμικη δουλειά, να απομακρύνει εμένα από τον χώρο για να συνεχιστεί η ανομία. Μετά από δημοσιεύματα στον Τύπο, όπως από την «Καθημερινή», και μετά από ερωτήσεις βουλευτών, πρώτα της ΝΔ και μετά από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ρωτούσαν για τη μη επάρκεια των προσόντων του κ. Χάντζου, όταν έθεσα τα δημοσιεύματα υπόψη της διοίκησης του ΟΑΚΑ, ξεκίνησε ένα πρωτοφανές μπούλινγκ εναντίον μου σε καθημερινή βάση, επί δύο χρόνια σχεδόν. Τρομοκρατία, εκφοβισμός, λεκτικός προπηλακισμός, άσκηση ψυχολογικής βίας, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε: από να με κλειδώνει στο γραφείο μου, να με απειλεί με το αυτοκίνητο ενώ περπατούσα, να απαγορεύει σε γιατρούς να με δουν ενώ ένιωθα αδιαθεσία στη δουλειά, να μου απαγορεύει να μπω στο εργαστήριο όπου ήμουν προϊσταμένη. Κάποια στιγμή μου είπαν πως τα βάζω με το σύστημα και θα δω τι θα πάθω. Όλα αυτά τα κατέθεσα, υπάρχουν 25 υπομνήματα στη διοίκηση του ΟΑΚΑ, ζητούσα να με προστατεύσουν στο χώρο της εργασίας μου όπως είχαν υποχρέωση, με δύο εξώδικα, δεν απάντησαν ποτέ.

Ερ: Η επόμενη κίνηση σας ποια είναι και φτάνουμε να ζητούν σήμερα την άρση της βουλευτικής σας ασυλίας;

Απ: Τρεις μήνες πριν το περιστατικό για το οποίο ζητούν την άρση της ασυλίας, επειδή δεν καταφέρανε να κάνω κάτι για να με περάσουν πειθαρχικό για να μπορέσουν να με διώξουν, κατέφυγαν στη βιαιοπραγία εναντίον μου. Πρόκειται για το επεισόδιο που συζητήθηκε και στη Βουλή, ήρθε στο γραφείο μου επί τούτου για να σηκωθώ να φύγω, άσκησε βία, το θύμα του ξυλοδαρμού είμαι εγώ. Περίμενα κάποιο χρόνο να προχωρήσει σε ΕΔΕ η διοίκηση, πέρασε καιρός δεν έγινε. Εγώ είχα καταφύγει στο νοσοκομείο γιατί είχα παλιό τραύμα, γιατί είχα πρόβλημα με τον αυχένα μου. Δεν υπήρξε αυτόφωρο ποτέ για κανέναν, όπως ψευδώς είχαν γράψει οι εφημερίδες. Έκανα μήνυση. Δεν έγινε ΕΔΕ γιατί υπήρχε μάρτυρας και ο κ. Χάντζος θα περνούσε πειθαρχικό. Μετά τη δική μου μήνυση έκανε αντιμήνυση προκειμένου να αμυνθεί. Αυτό είναι το γεγονός , είναι θέμα πολιτικής δίωξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε είχε βγάλει δύο ανακοινώσεις για την τρομοκρατική συμπεριφορά και τη στοχοποίηση μου. Ήρθε το θέμα, λοιπόν, στη Βουλή- και ναι μεν το αδίκημα τελέστηκε πριν γίνω βουλευτής, αλλά κάνω χρήση του νόμου, έχω δικαίωμα ασυλίας, διαφορετικά οι βουλευτές δεν θα ήταν στη Βουλή να συνεδριάζουν, θα ήταν μονίμως στα δικαστήρια.

Ερ: Γιατί από τη στιγμή που υπάρχουν όλα τα στοιχεία που καταμαρτυρούν πως ήσασταν θύμα σε αυτή την υπόθεση, γιατί οι συνάδελφοι σας ζητούν την άρση της ασυλίας σας;

Απ: Ρωτήστε αυτούς, δεν το ξέρω , ήταν μια φανερή πολιτική δίωξη που υπέστην εξαιτίας και της θέσης μου, που ως πολιτικό στέλεχος είχα τη δυνατότητα να μιλάω. Ο νόμος για αυτό υπάρχει, για να προστατεύει τους βουλευτές είτε όταν είναι βουλευτές για την άσκηση των καθηκόντων τους, αλλά και όταν δεν είναι εν ενεργεία βουλευτές αν υπάρχει αδίκημα στο πλαίσιο της πολιτικής τους δραστηριότητας. Θεωρώ ότι δεν έχει βάση αυτό που λένε οι συνάδελφοι , προφανώς δεν είναι ενήμεροι από όλο το φάκελο. Αν υπάρχει μια καραμπινάτη πολιτική δίωξη είναι η δικιά μου με όλα τα στοιχεία που υπάρχουν.

Ερ: Εκτιμάτε ότι θα τελειώσει η περιπέτεια σας σύντομα;

Απ: Κοιτάξτε, εγώ δεν φοβάμαι να πάω να αντιμετωπίσω οποιονδήποτε, η Βουλή θα αποφασίσει τι θα γίνει σε τελευταία ανάλυση. Ήταν μια κακοποίηση για μένα που συνέβαινε 2 χρόνια. Ό,τι και να αποφασιστεί μπορώ και να το αντιμετωπίσω και να το αποδείξω. Να σημειωθεί ότι τον κ. Χάντζο λίγους μήνες μετά από εμένα τον έδιωξαν. Αυτό όμως που θέλω να πω είναι εάν εγώ μπορεί να υποστώ τέτοιο μπούλινγκ και τέτοια τρομοκρατία ως γυναίκα, ως εργαζόμενη σε υψηλή θέση αλλά και ως δημόσιο πρόσωπο όπου έχω τη δυνατότητα αντιμετώπισης και πρόσβασης παραπάνω , φανταστείτε μια γυναίκα εργαζόμενη σε έναν ιδιωτικό χώρο, γιατί εγώ ήμουν και σε ένα δημόσιο χώρο, με χαμηλότερα προσόντα τι δυνατότητα έχει να προφυλάξει τον εαυτό της από τέτοιες συμπεριφορές. Εκεί πρέπει να παρεμβαίνουμε.


Exit mobile version