Quantcast
Αθλητικό νομοσχέδιο: Πότε θα κατατεθεί στη Βουλή - enikonomia.gr
share

Αθλητικό νομοσχέδιο: Πότε θα κατατεθεί στη Βουλή

δημοσιεύτηκε:

Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για το αθλητικό νομοσχέδιο, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολίτικών συντακτών.

Όπως είπε ο κ.Οικονόμου ” το αθλητικό νομοσχέδιο θα έρθει το επόμενο διάστημα. Ήδη αυτή την εβδομάδα είχαμε προγραμματίσει συγκεκριμένες ανακοινώσεις .Εξαιτίας του γεγονότος της ασθένειας με τον κορονοιο του κ. Αυγενάκη να του ευχηθούμε περαστικά- θα πάμε την επόμενη εβδομάδα “.

Και συνέχισε λέγοντας ότι οι βασικές αρχές του νομοσχεδίου θα ” είναι αυτές που έχουμε προδιαγράψει. Δηλαδή θα υπάρχει μια αυστηροποίηση σε ό,τι αφορά τις ποινικές κυρώσεις .Δεν θα έχουμε αναστολές …. θα έχουμε προτεραιότητα στην εκδίκαση των ποινών αυτών . Θα υπάρχει μια αυστηροποίηση στους όρους συγκρότησης των ασκούν λειτουργίας και στην εποπτεία που αυτές θα έχουν . Θα υπάρξει μια εμβάθυνση του πλαισίου που έχουμε δημιουργήσει έτσι ώστε να πάμε στον μεγαλύτερο δυνατό περιορισμό και στην εξάλειψη των περιστατικών βίας. Κάτι που νομίζω ότι αναζητά το σύνολο της κοινωνίας και το οφείλουμε και απέναντι σε ανθρώπους που χάθηκαν αλλά και στην συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας και βεβαίως των σκεπτόμενων φιλάθλων “.


Tο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ

Μεταξύ άλλων μίλησε και για το νομοσχέδιο που αφορά τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ.

Όπως είπε ο κ.Οικονόμου “Ο ΕΦΚΑ συγκεντρώνει, εδώ και πολλά χρόνια, το 48% των παραπόνων των πολιτών που αφορούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ταλαιπωρία και μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων, ζήτημα καθοριστικό για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχίζεται. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να παρατείνεται”.

” Συνεπείς στη γραμμή διευκόλυνσης της καθημερινότητας του πολίτη και μεγιστοποίησης της αποτελεσματικότητας του Κράτους, ψηφίζουμε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ. Προωθείται έτσι μια τολμηρή μεταρρύθμιση από την Κυβέρνησή μας που στόχο έχει να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία 6,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων και συνταξιούχων, να διασφαλιστεί η άμεση εξυπηρέτησή τους, αξιοπρεπής αντιμετώπισή τους από τον ΕΦΚΑ και να υπάρξει ταχύτερη απονομή των συντάξεων” πρόσθεσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.