Της Άννας Κανδύλη
Σε κύκλωμα που δρούσε και μέσα στις φυλακές χορηγώντας ιατρικές βεβαιώσεις σε κρατούμενους, με αποτέλεσμα την αποφυλάκισή τους, «σκόνταψε» η προκαταρκτική εξέταση που ξεκίνησε με αφορμή την υπόθεση του Αρ. Φλώρου. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης διευρύνεται η έρευνα και για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος στις υποθέσεις παράνομων αποφυλακίσεων υπό όρους με πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας.
Μάλιστα ο εν λόγω κρατούμενος, επειδή παρήλθε η προθεσμία μέσα στην οποία μπορούσε να ασκηθεί έφεση κατά του βουλεύματος, ώστε να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με αυτή του Φλώρου όπου μετά από έφεση ανακλήθηκε το πρωτοβάθμιο βούλευμα και ο επιχειρηματίας συνελήφθη και οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές Χαλκίδας, παραμένει ελεύθερος.
Προφανώς, υπό αυτά τα δεδομένα και προκειμένου να αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους αποφυλακίσεις, το Υπουργείο προχώρησε σήμερα σε τροπολογία, όπως ζητούσε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία επέρχεται αλλαγή στο άρθρο 110Α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που αφορά την υπό όρους αποφυλάκιση για λόγους υγείας, ώστε να είναι εφικτή η ανάκληση του βουλεύματος με βάση το οποίο ένας κρατούμενος αποφυλακίζεται όταν υπάρχουν ενδείξεις περί πλαστότητας των ιατρικών εγγράφων .
Σε ό,τι αφορά πάντως την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου η έρευνα βρίσκεται στην τελική της ευθεία και, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε και άλλο πλαστό πιστοποιητικό που μειώνει περαιτέρω το ποσοστό αναπηρίας που επικαλέστηκε για την αποφυλάκισή του.