Quantcast
Απεργία προ των πυλών στο υπουργείο Εργασίας - enikonomia.gr
share

Απεργία προ των πυλών στο υπουργείο Εργασίας

δημοσιεύτηκε:

Της Αργυρώς Μαυρούλη

 

Την άμεση κατάργηση του άρθρου 5 του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει τη μεταφορά της Γενικής Γραμματείας και των εποπτευόμενων ασφαλιστικών ταμείων από το υπουργείο Εργασίας στο υπουργείο Υγείας ζητούν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν δεν βρεθεί η χρυσή τομή τότε οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε απεργία εντός της εβδομάδας.

Οι συναρμόδιο υπουργοί Πάνος Σκουρλέτης και Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη, μετά από συναντήσεις και με τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σπύρο Σαγιά, στο Μαξίμου, πρότειναν στους εργαζόμενους μια μικρή παράταση 6 μηνών και μικρές τροποποιήσεις προκειμένου να λυθούν τα διοικητικά προβλήματα που δημιουργεί η μεταφορά. Έως τότε, οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν  στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου 29, ενώ για τα οικονομικά θέματα θα συνυπογράφουν οι κ. Σκουρλέτης και Κουρουμπλής.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς τους τελευταίους μήνες, μετά και την ολοκλήρωση του νέου Οργανογράμματος του υπουργείου Εργασίας δημιουργήθηκε μια ενιαία Γενική Οικονομική Διεύθυνση στην οποία πέρασε το σύνολο της οικονομικής διαχείρισης, από τις πληρωμές των υπαλλήλων έως και την εκτέλεση των προϋπολογισμών των ταμείων και την πληρωμή συντάξεων.

Η επιλογή της νέας κυβέρνησης να μεταφέρει μια “μικρή” Γενική Γραμματεία τεσσάρων μόνο διευθύνσεων δεν βρίσκει σύμφωνους τους εργαζόμενους. Οι συναντήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.