Απεργία 14 Μαΐου: Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για τα σχολεία

σχολεία

Σε νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου 2024 η  ΑΔΕΔΥ προκειμένου να ικανοποιηθούν μια σειρά από αιτήματα της.

Πρόκειται για τη  νέα απεργία – αποχής από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που ξεκινά σήμερα.

«Συνάδελφοι/ισσες, μετά τη νέα δικαστική προσφυγή του ΥΠΑΙΘΑ ενάντια στον αγώνα της ΟΛΜΕ, το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζήτησε από την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει νέα απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η ΑΔΕΔΥ αποδέχθηκε το αίτημα της ΟΛΜΕ και κατέθεσε το σχετικό εξώδικο στις 10.5.24. Ως εκ τούτου, η νέα απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση είναι σε νόμιμη ισχύ από την Τρίτη 14.5.24.

Για να συμμετέχουμε στην νέα απεργία αποχή υπογράφουμε την σχετική δήλωση (ακολουθεί στο τέλος του εγγράφου) και την καταθέτουμε στο πρωτόκολλο του σχολείου από την Τρίτη 14.5.24.

Υπενθυμίζουμε ότι είναι σε ισχύ και οι προκηρυγμένες στάσεις εργασίας από την ΟΛΜΕ. Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν μαζικά στον αγώνα κατά της ατομικής αξιολόγησης! Δεν τρομοκρατούμαστε από τις δικαστικές προσφυγές! Με ενότητα και μαζικότητα θα νικήσουμε!» σημειώνει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωση της.

Σε στάση εργασίας προχωρά η  ΟΛΜΕ

Η ΟΛΜΕ εκφράζει την αντίθεση της για την  πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας που θα συμπίπτει χρονικά με τις ώρες διεξαγωγής των εξετάσεων της ελληνικής Pisa στις 22 Μαΐουκαι καλεί τα τα μέλη της να μην λάβουν μέρος στις διαδικασίες διεξαγωγής των εξετάσεων.

Οι συγκεκριμένες εξετάσεις καλλιεργούν έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των μαθητών, ενισχύουν την αποστήθιση, είναι ενάντιες στις παιδαγωγικές αρχές, σύμφωνα με το σκεπτικό των εκπαιδευτικών.

Επίσης, υποστηρίζεται ότι εντείνονται οι κοινωνικές ανισότητες, μέσω της διοχέτευσης των πιο αδύναμων μαθητών σε σχολεία ‘υποβαθμισμένα’, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται η αναβάθμιση της εκπαίδευσης στη χώρα μας.

 

Exit mobile version