Quantcast
Απάντηση της ΕΕΤΑΑ στις καταγγελίες για αδιαφανείς διαδικασίες αναθέσεων - enikonomia.gr
share

Απάντηση της ΕΕΤΑΑ στις καταγγελίες για αδιαφανείς διαδικασίες αναθέσεων

δημοσιεύτηκε:

Ανυπόστατες χαρακτηρίζει η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ ΑΕ) τις καταγγελίες που την εμφανίζουν να εμπλέκεται σε αδιαφανείς διαδικασίες αναθέσεων και σημειώνει ότι θα εξαντλήσει άμεσα κάθε νόμιμο μέσο.

Οι καταγγελίες προέρχονται από το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), σύμφωνα με το οποίο η ΕΕΤΑΑ έχει λειτουργήσει ως δικαιούχος και συμπράττων φορέας σε μια σειρά από προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου, με κονδύλια που αγγίζουν σε 2 χρόνια το 1 δισ. Ευρώ. Καταγγέλλεται, επίσης, σκανδαλώδη ανάθεση 24 από 65 προγράμματα ΤΟΠΣΑ (Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης) σε εταιρεία πρώην περιφερειακού συμβούλου του Γιάννη Σγουρού.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΕΤΑΑ υπογραμμίζει ότι δεν ήταν ούτε είναι δικαιούχος ή και συμπράττων φορέας για την υλοποίηση έργων που εντάσσονται σε ΤΟΠΣΑ ούτε της Περιφέρειας Αττικής ούτε σε άλλη Περιφέρεια που αφορούν το ΕΣΠΑ 2007 – 2013. Διευκρινίζει ότι για όλα τα έργα που υλοποιεί ως δικαιούχος – φορέας στην υλοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ («Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», «Κέντρα Στήριξης ΡΟΜΑ και ευπαθών ομάδων», «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων», «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες») ελέγχεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της ΕΕ.

«Θεωρούμε ότι είναι άδικο να βάλλεται από ανυπόστατες καταγγελίες –όπως τεκμαίρεται από την απάντηση της έχει συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καταγγελίες για τις οποίες θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο και μάλιστα άμεσα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.