Quantcast
Αντιπαράθεση Τσίπρα - Μεϊμαράκη για το συνταξιοδοτικό - enikonomia.gr
share

Αντιπαράθεση Τσίπρα – Μεϊμαράκη για το συνταξιοδοτικό

δημοσιεύτηκε:

«Βαδυφλεγή βόμβα» χαρακτήρισε το ασφαλιστικό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, το οποίο βασάνισε πολύ  την κυβέρνησή του.«Δώσαμε σκληρή μάχη για τις συντάξεις. Οι δανειστές ήθελαν 2,5% του ΑΕΠ από μείωση συντάξεων, δώσαμε μάχη για να στηριχθούν οι συντάξεις, θα βρούμε ισοδύναμα για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Το ασφαλιστικό είναι βραδυφλεγής βόμβα. Με τα PSI και την ανεργία απέκτησε τεράστια προβλήματα η κοινωνία, εμείς θα παλέψουμε για τα ισοδύναμα» τόνισε ο κ. Τσίπρας για να υπογραμμίσει ότι θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που θα προστατέψουν τις ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού.

Σε ερώτηση για το αν θα καταργήσει τα προνόμια του πολιτικού κόσμου, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως «μετά τη συμφωνία ζήτησα και ήρθε πρόταση νόμου που αίρει μια σειρά προνομίων. Το συνταξιοδοτικό πρέπει να το δούμε, η κοινωνία περνάει δύσκολα και δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν προνόμια για το πολιτικό προσωπικό».

«Οι βουλευτές που εξελέγησαν από αυτή τη Βουλή δεν παίρνουν σύνταξη, εμείς ως κυβέρνηση το καταργήσαμε για τη συνταξιοδότηση βουλευτών μετά τα δύο χρόνια» αντιπαρατέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης και συνέχισε:

«Προσπαθώ να συνεννοηθώ από τώρα, θα ήθελα συνάντηση στη Συγγρού ή στην Κουμουνδούρου. Εμείς στηρίξαμε την πορεία της χώρας, καλό είναι να τα πούμε από τώρα. Είπε πριν πως θέλει δύο. Τριανταδύο θέλει. Από Δευτέρα όλοι μαζί πρέπει να προχωρήσουμε και να διαπραγματευθούμε, ώστε η Ελλάδα να πάει μπροστά».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.