Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Σταμάτα – Εκκενώνονται Αμυγδαλέζα, Γαλήνη και Ροδόπολη – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ αναγνωστών

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (30/6) σε δασική έκταση στη Σταμάτα.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, αποτελούμενες από 40 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 14 εναέρια μέσα, 6 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών στη Κερατέα και στη Σταμάτα Αττικής, παρέχουν πλήθος εθελοντών και εθελοντικών οχημάτων αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Αττική και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής χαρακτηρίζουν την φωτιά στην Σταμάτα εξαιρετικά δύσκολη, καθώς υπάρχουν πολλοί οικισμοί στην περιοχή (Σταμάτα, Άνοιξη, Δροσιά, Ροδόπολη) άρα και πολλά σπίτια. Επίσης, η πυρκαγιά καίει σημείο κομμάτι δάσους που δεν έχει καεί στο παρελθόν. Στόχος είναι να καταφέρουν να την περιορίσουν τα εναέρια μέσα μέχρι το βράδυ, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η κατάσταση μπορεί να γίνει δραματική. Σημειώνεται ότι την φωτιά εντόπισε drone της πυροσβεστικής.

Τα μηνύματα του 112

Μέχρι στιγμής έχουν σταλεί τέσσερα μηνύματα από το 112 για την φωτιά στη Σταμάτα.

Στο πρώτο μήνυμα ενημερώνονται οι κάτοικοι της περιοχής να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Με δεύτερο μήνυμα δίνεται εντολή για εκκένωση της περιοχής Αμυγδαλέζα Σταμάτας. «Δασική πυρκαγιά στην Σταμάτα Αττικής. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Αμυγδαλέζα Σταμάτας απομακρυνθείτε μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς Πλατεία Σταμάτας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

Στη συνέχεια, εστάλη μήνυμα για εκκένωση της Γαλήνης και της Ροδόπολης.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γαλήνη Σταμάτας απομακρυνθείτε μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς Δροσιά» αναφέρει το ένα μήνυμα.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ροδόπολη Αττικής απομακρυνθείτε μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς Δροσιά» αναφέρει το δεύτερο μήνυμα.

Λόγω της φωτιάς, η Αστυνομία προχώρησε στις εξής εκτροπές κυκλοφορίας των οχημάτων:

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μαραθώνος

-Πλατεία Σταμάτας

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μακεδονίας Αίλια.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο αναγνωστών:

 

Πηγή: enikos.gr

Exit mobile version