Αναστασιάδης:Όσοι τάζουν στην Τουρκία, ας την πείσουν να εκπληρώσει και τις υποχρεώσεις της

«Η Τουρκία πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, όπως αυτές προκύπτουν μέσα από το Διαπραγματευτικό Πλαίσιο» τόνισε ο Νίκος Αναστασιάδης απαντώντας σε ερώτηση για το ποιο είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνει η Τουρκία για να αρθούν τα βέτο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο άνοιγμα των ενταξιακών της κεφαλαίων.

Ο Κύπριος Πρόεδρος, μετά τη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, υποστήριξε για το θέμα της συμφωνίας με την Ε.Ε. (της Τουρκίας) και με βάση το δημοσίευμα της FT γι’ αυτό ότι «εκείνοι που έταξαν στην Τουρκία το άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων ας την υποχρεώσουν κιόλας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, είτε με βάση το πρωτόκολλο της Άγκυρας, είτε με βάση το Διαπραγματευτικό Πλαίσιο».

Σε σχέση με το κυπριακό δήλωσε πως έχουν αποφασίσει με τον κ. Ακιντζί στα σημεία που διαπιστώνεται συναντίληψη στις συνομιλίες να μετατραπούν σε συγκλίσεις και για αυτό θα συνεχίσουν εντατικά τις διαπραγματεύσεις. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι είχαν «μια αρκετά παραγωγική και δημιουργική συνάντηση», ενώ ερωτηθείς ποια κεφάλαια συζήτησαν σήμερα ανέφερε πως «έχουμε καλύψει σωρεία θεμάτων που αφορούν τα υπό συζήτηση θέματα, και δεν εξαιρέσαμε κανένα, πλην, βεβαίως, των εδαφικών αναπροσαρμογών και των εγγυήσεων».

Exit mobile version