Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Πότε θα ανακοινωθούν οι προσλήψεις για το σχολικό έτος 2024-2025

εκπαιδευτικοί

Μεθαύριο, Παρασκευή 23 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι προσλήψεις για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο της  Α’  Φάσης για το σχολικό έτος 2024-2025 ενώ την επόμενη Παρασκευή 30 Αυγούστου εκτιμάται πως θα δημοσιευθεί η λίστα με τα ονόματα των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν ως αναπληρωτές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και οι Ειδικότητες Πρωτοβάθμιας.

Επίσης επισημαίνεται πως από την 1η Σεπτεμβρίου έως και τις 8 Σεπτεμβρίου αναμένεται να δημοσιευθούν οι αποφάσεις για την τοποθέτηση των προσληφθέντων εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες . Και από την 1η Σεπτεμβρίου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου εκτιμάται πως θα γίνει η παρουσίαση των προσληφθέντων για ανάληψη υπηρεσίας.

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Επίσης οι αναπληρωτές θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Α. Οι δηλώσεις 

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που προσλαμβάνονται σε περιοχή πρόσληψης θα πρέπει να δηλώσουν στην πλατφόρμα του  ΟΠΣΥΔ, σειρά προτίμησης για όλες τις διαθέσιμες σχολικές μονάδες, οι οποίες έχουν εισαχθεί στο σύστημα από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας την προηγούμενη ημέρα. Εάν οι παραπάνω δεν το κάνουν τότε το σύστημα θα τους τοποθετήσει αυτόματα  στις εναπομείνασες σχολικές μονάδες .

Ωστόσο αναπληρωτές που προσλαμβάνονται  σε:

• Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) για απασχόληση στο ΚΕΔΑΣΥ

• Καλλιτεχνικά Σχολεία

• Μουσικά Σχολεία

• Ειδικά Καταστήματα Κράτησης Νέων (ΕΚΚΝ)

• Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας.

θα γνωρίζουν με την ανακοίνωση της πρόσληψής τους τη δομή ή τη σχολική μονάδα στην οποία θα πρέπει να παρουσιαστούν για ανάληψη υπηρεσίας εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

Β. Ενημέρωση 

Ο αναπληρωτής θα ενημερωθεί με νέο  SMS αναφορικά με το σχολείο ή το ΚΕΔΑΣΥ στο οποίο θα πρέπει να πάει για να αναλάβει την επόμενη ημέρα υπηρεσία.

 

 

 

Exit mobile version