Αμανατίδης: Αθήνα και Λευκωσία παράγοντες σταθερότητας

Με τη διεύρυνση των συνεργασιών, οι οποίες υπάρχουν ανάμεσα σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ, όπως και ανάμεσα σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο, «η Ελλάδα και η Κύπρος είναι ακόμη μεγαλύτεροι παράγοντες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», υπογράμμισε ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μετά τη συνάντησή του στη Λευκωσία με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Ο κ. Αμανατίδης ανέφερε πως είχε μια εγκάρδια συζήτηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό. Στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής του στη Λευκωσία για να συζητήσει θέματα της αρμοδιότητάς του, ο κ. Αμανατίδης συναντήθηκε και με τον Κύπριο υπΕξ, Ιωάννη Κασουλίδη.

Εξάλλου, ο κ. Αμανατίδης συναντήθηκε και με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, ο οποίος δήλωσε ότι η Αρχιεπισκοπή Κύπρου θα έχει «ανοικτή γραμμή με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας», αφού, όπως σημείωσε «οι απόψεις τους βρίσκονται προς την ίδια κατεύθυνση».

Ο κ. Χρυσόστομος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η εξωτερική πολιτική, που έχει χαράξει η ελληνική κυβέρνηση και δη ο υπουργός Εξωτερικών, με όλο το επιτελείο του, τον βρίσκει σύμφωνο, σημειώνοντας πως πρέπει να παραμείνουν σε αυτήν τη γραμμή, γιατί είναι σίγουρος ότι θα έχουν άριστα αποτελέσματα.

Exit mobile version