Quantcast
Αλ. Τσίπρας: Καταθέσεις, μισθοί και συντάξεις είναι διασφαλισμένοι - enikonomia.gr
share

Αλ. Τσίπρας: Καταθέσεις, μισθοί και συντάξεις είναι διασφαλισμένοι

δημοσιεύτηκε:

Στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «στο ύψιστο και ιερό δικαίωμα έκφρασης γνώμης ενός λαού η ΕΚΤ απάντησε με την απόφαση να μην αυξήσει τη ρευστότητα και ανάγκασε την ΤτΕ να λάβει μέτρα τραπεζικής αργίας και περιορισμού στις αναλήψεις».

Ο μόνος στόχος των δανειστών είναι να εκβιάσουν τη βούληση του ελληνικού λαού και να εμποδίσουν την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Δε θα τα καταφέρουν. Θα έχουν αντίθετο αποτέλεσμα γιατί ο λαός θα πεισμώσει και θα απορρίψει τα σκληρά μέτρα που ζητούν οι δανειστές.

Η προσπάθεια ακύρωσης της πλέον δημοκρατικής διαδικασίας του δημοψηφίσματος είναι μέγιστη ντροπή για τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης.

Έστειλα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην Κομισιόν, στους 18 ηγέτες και στους επικεφαλής της ΕΚΤ εκ νέου επιστολή για να δώσουν την ολιγοήμερη παράταση. Εφόσον συμβεί αυτό η ΕΚΤ θα επαναφέρει τη χορήγηση ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.

Περιμένω την άμεση αντίδρασή τους. Είναι οι μόνοι που μπορούν να ανατρέψουν την απόφαση του Eurogroup. Απαιτείται νηφαλιότητα και υπομονή. Οι καταθέσεις είναι απολύτως διασφαλισμένες όπως και η καταβολή μισθών και συντάξεων. Οι όποιες δυσκολίες παρουσιαστούν, πρέπει να αντιμετωπιστούν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Έχουμε σήμερα την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι το δίκαιο μπορεί να νικήσει. Και να στείλουμε μήνυμα ελπίδας και αξιοπρέπειας. Ο μόνος μας φόβος είναι ο φόβος. Δε θα μας νικήσει. Θα τα καταφέρουμε. Θα νικήσουμε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.