Quantcast
Ακρίβεια: Νέες ανατιμήσεις σε ψάρια και θαλασσινά - Τι λένε οι ιχθυέμποροι - enikonomia.gr
share

Ακρίβεια: Νέες ανατιμήσεις σε ψάρια και θαλασσινά – Τι λένε οι ιχθυέμποροι

δημοσιεύτηκε:

Η ακρίβεια παραμένει ζωτικό πρόβλημα για τους καταναλωτές και νέα αύξηση μέχρι και 10% αναμένεται σε ψάρια και θαλασσινά, τις επόμενες ημέρες, όπως υποστηρίζουν οι ιχθυέμποροι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Το αποτέλεσμα είναι οι καταναλωτές να αναζητούν από πάγκο σε πάγκο τις καλύτερες τιμές. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, παρά την καλοκαιρινή ραστώνη οι τιμές δεν αναμένεται να πέσουν σε ψάρια και θαλασσινά. Οι κάτοικοι της Αθήνας προτιμούν να κατεβαίνουν στο κέντρο, στην Βαρβάκειο Αγορά, σε αναζήτηση χαμηλότερης τιμής.

Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 οι τσιπούρες ιχθυοτροφείου πωλούνται προς 6,5 ευρώ το κιλό, το φαγκρί προς 9 ευρώ, το λαβράκι αρχίζει από 4 ευρώ και το καλαμάρι πωλείται στα 10 ευρώ το κιλό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ φέτος, σημειώθηκε σημαντική αύξηση κατά 12,5%, στην τιμή των φρέσκων ψαριών, σε σχέση με τον Μάιο του 2023. Οι ιχθυέμποροι υποστηρίζουν ότι έχουν φροντίσει να απορροφήσουν μεγάλο ποσοστό των αυξήσεων, ωστόσο οι καταναλωτές παραμένουν επιφυλακτικοί. Οι έμποροι στην ψαραγορά υποστηρίζουν επίσης ότι έχουν τις τιμές που είχαν στην Σαρακοστή, αλλά παραδέχονται ότι η ακρίβεια πλέον χτυπά και τους ίδιους, οπότε εκτιμούν ότι οι τιμές τον επόμενο μήνα θα αυξηθούν κατά έως και 10%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.