Θεοδωράκης στους FT: Θα στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ

To Ποτάμι δηλώνει διατεθειμένο να στηρίξει το ΣΥΡΙΖΑ, με την προϋπόθεση όμως, όπως αναφέρει ο Σταύρος Θεoδωράκης  στους Financial Times ότι «θα κρατήσει τη χώρα εντός ευρωζώνης και ότι θα προχωρήσει παράλληλα και στις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί.

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δείχνει να έχει καταλάβει ότι η χώρα πρέπει να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά δεν έχει προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις».

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στόχος του Ποταμιού είναι να κάνει την Ελλάδα «μια κανονική και μοντέρνα χώρα της Ευρώπης», ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στις τεταμένες σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας και τον εμπρηστικό ρόλο του Πάνου Καμμένου.

«Εκατομμύρια Γερμανοί έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές κάθε χρόνο και έτσι οι λαοί των χωρών έχουν ισχυρούς δεσμούς.

Υπάρχουν όμως κάποιοι ανεγκέφαλοι που θέλουν να τινάξουν αυτή τη σχέση στον αέρα», περιγράφει ο κ. Θοδωράκης και προσθέτει ότι

«Είναι καταστροφικό για τη χώρα το ότι νέα κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους Ευρωπαίους Εταίρους μας».

Μετρώντας 50 ημέρες από το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, «η κυβέρνηση τρέχει προς τα πίσω τις πρώτες 50 μέρες της διακυβέρνησης της.

Τσακώνονται με φανταστικούς εχθρούς και ασχολούνται με ζητήματα που δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία την κρίσιμη αυτή περίοδο» δηλώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, ενώ ερωτώμενος σχετικά με το θέμα του κατοχικού δανείου, «είναι αλήθεια ότι η ιστορία του κατοχικού δανείου είναι ακόμη σε εκκρεμότητα και κάποια στιγμή πρέπει να λυθεί, όπως έχουν πει και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η άποψη μου όμως είναι ότι αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό αυτή τη στιγμή», υποστηρίζει.

Exit mobile version