Για «μπαλώματα» της κυβέρνησης στο θέμα του ασφαλιστικού μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, εκτιμώντας ότι το ζήτημα θα επανεμφανιστεί το 2017.
«Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του Μαξίμου έχουν κατορθώσει να δέσουν με πολλαπλούς τρόπους τους 153 βουλευτές τους. Οι περισσότεροι εξαρτώνται και από τις επιλογές που έχει κάνει το νέο αυτό καθεστώς στο Δημόσιο. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν προστεθεί στο Δημόσιο ως μετακλητοί υπάλληλοι, ως στελέχη στα υπουργεία», τόνισε ακόμη ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Πάτρα, λίγο πριν από τη συνάντησή του με εθελοντές και φίλους του Κινήματος.
Σε ερώτηση για τις κινητοποιήσεις με αφορμή του ασφαλιστικό, ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι η χώρα δεν θα πάει στις κάλπες μέσα στο 2016, καθώς αυτό θα ήταν καταστροφικό τόσο για την οικονομία όσο και για την υπόληψη της χώρας.
Εκτίμησε πάντως ότι παρά το γεγονός ότι «είναι μια προβληματική κυβέρνηση και φοβάμαι ότι θα έχουμε πολλές αναταράξεις. Νομίζω όμως ότι αυτή η Βουλή έχει τη δυνατότητα να δώσει άλλες κυβερνήσεις».
Σε ότι αφορά τις δημοσκοπήσεις, σημείωσε ότι το Ποτάμι δεν κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχει χρόνος να πειστούν οι Ελληνες ότι παραμένει μία προοδευτική μεταρρυθμιστική δύναμη. «Εχουμε λύσεις, έχουμε προτάσεις. Θα τις πούμε, θα τολμήσουμε, θα ταράξουμε τα νερά, θα ταράξουμε τους βολεμένους», πρόσθεσε.
Οι βασικές τοποθετήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη έχουν ως εξής:
«Το ασφαλιστικό χρειάζεται μεγάλες συναινέσεις και θα έπρεπε αν είχαμε μια υπεύθυνη κυβέρνηση να αναζητήσει αυτές τις μεγάλες συναινέσεις. Αλλά η κυβέρνηση απλώς φτιάχνει μπαλώματα σε ένα ασφαλιστικό το οποίο θα ξαναείναι πρόβλημα για τη χώρα το 2017».
«Εμείς στη Βουλή θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε τον κόσμο της εργασίας και τους νέους ανθρώπους που μπαίνουν στην αγορά εργασίας, αυτούς που τόσα χρόνια θρέφουν το ελληνικό δημόσιο, αυτούς που μπαλώνουν τις τρύπες της οικονομίας».
«Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα συντηρητικό κόμμα που δεν έχει αποδείξει στην πράξη ότι κινείται σε μεταρρυθμιστική κατεύθυνση. Άρα η σχέση του Ποταμιού με τη ΝΔ έχει πολλές επιφυλάξεις».
«Υποχρέωση του Ποταμιού είναι να έχει λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Έχει και άλλη μια υποχρέωση: να αναζητά συμμάχους στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα».
«Το πρόβλημα όπως φάνηκε στο Νταβός και σε όλα τα μεγάλα τραπέζια που συζητείται η πολιτική της Ευρώπης είναι ότι ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται πολύ λίγος, εμφανίζεται απροετοίμαστος. Και ξέρετε τα συνθήματα μπορεί να περνάνε εδώ, μπορεί να δίνουν ένα τόνο στην ελληνική πολιτική σκηνή αλλά τα συνθήματα, οι γενικολογίες, οι αοριστολογίες και οι ιδεοληψίες δεν περνάνε σε δύσκολους συνομιλητές».