Quantcast
24 τροπολογίες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας - enikonomia.gr
share

24 τροπολογίες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

δημοσιεύτηκε:

Στις 24 ανέρχονται οι τροπολογίες που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Έρευνα, και τις οποίες έκανε δεκτές ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Φίλης.

Από τις 24 τροπολογίες οι οκτώ είναι υπουργικές και οι άλλες 16 ικανοποιούν αιτήματα βουλευτών, με την αντιπολίτευση να αντιδρά έντονα, κάνοντας λόγο για ρυθμίσεις ρουσφετολογικού χαρακτήρα που περνούν στα κρυφά εν μέσω απεργίας των μέσων ενημέρωσης.

Μεταξύ των τροπολογιών περιλαμβάνονται:

– Τροπολογία για την κακοδιαχείριση κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης, που αφορά τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, εναντίον του οποίου και συναδέλφων του καθηγητών, υπαλλήλων και φοιτητών είχαν καταλογιστεί για την περίοδο 1996 – 2004 ποσά για δαπάνες στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος, οι οποίες είχαν κριθεί «ανοίκειες» από τη Δικαιοσύνη.

– Τροπολογία με την οποία αδιάθετα ακίνητα του υπουργείου Υγείας μεταφέρονται στο υπουργείο Εργασίας και η αξιοποίηση των οποίων γίνεται μόνο με την υπογραφή του γενικού γραμματέα Πρόνοιας.

– Τροπολογία για την παράκαμψη του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να πληρωθούν οι υπάλληλοι στην καθαριότητα.

– Τροπολογία για τη δημιουργία τεσσάρων θέσεων δημοσιογράφων για τα γραφεία των αναπληρωτών υπουργών Χριστόφορου Βερναρδάκη και Νίκου Τόσκα. 

– Τροπολογία για τη μείωση σε ένα χρόνο της διαδικασίας από την αίτηση έως και την εκλογή ενός μέλους ΔΕΠ και την τροποποίηση του καταστατικού του Ιδρύματος «Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.