Τις σημειώσεις του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και του συνεργάτη του, όπως και τα στοιχεία ταυτότητας με τα οποία οι δολοφόνοι έκλεισαν τηλεφωνικά το ραντεβού απευθείας με τον ποινικολόγο, το πρωί της Πέμπτης, καλώντας στο προσωπικό του κινητό τηλέφωνο ή σε αυτό του γραφείου του, κάτι που θα προκύψει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, εξετάζουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με το Έθνος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία εξετάζεται αν είναι πραγματική, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και ο συνεργάτης του κρατούσαν σημειώσεις, οι οποίες αποτελούν σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη των ερευνών.
Τα στοιχεία ταυτότητας που έδωσαν, εάν είναι πραγματικά, ανήκουν σε αλλοδαπούς ή ομογενείς από χώρες της Σοβιετικής Ένωσης και έτσι εξηγείται, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το γεγονός ότι μιλούσαν καλά ελληνικά με ξενική προφορά.
Αντίστοιχη έρευνα γίνεται και για το αν η υπόθεση αφορούσε τους ίδιους ή λειτουργούσαν για λογαριασμό τρίτου προσώπου. Ενδέχεται να είναι οι ίδιοι ή ο “τρίτος” κατηγορούμενοι ή καταζητούμενοι για τη διάπραξη κάποιου σοβαρού ατυχήματος.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν προς το παρόν να πρόκειται για προσχηματική περιγραφή γεγονότων αδικήματος που είχε ενδεχομένως άλλο σκοπό, αυτόν της άσκησης πίεσης στον ποινικολόγο για προσωπική του υπόθεση. Να επιχείρησαν δηλαδή να τον “φοβίσουν” για κάτι και προέκυψε το θανατηφόρο αποτέλεσμα.
Συγκεντρώνοντας όλο και περισσότερα στοιχεία, οι αρμόδιοι αξιωματικοί βλέπουν να απομακρύνεται το ενδεχόμενο του “συμβολαίου θανάτου” και του προσχεδιασμένου εγκλήματος εξαιτίας του μεγάλου χρονικού διαστήματος παραμονής τους στο χώρο και συζήτησης με το θύμα, όπως και της αλληλουχίας λαθών στα οποία έχουν υποπέσει. Ήταν ακάλυπτοι, άφησαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό, έδωσαν στοιχεία, υπόθεση που εξετάζεται αν είναι αληθής, όπως και κάποια στοιχεία ταυτότητας, τα οποία ενδέχεται να είναι πραγματικά.
Πηγή: enikos.gr