Quantcast
Τουρκία: Πόσο κοστίζει στη χώρα το κλείσιμο του Instagram - enikonomia.gr
share

Τουρκία: Πόσο κοστίζει στη χώρα το κλείσιμο του Instagram

δημοσιεύτηκε:

Ακριβά κοστίζει κλείσιμο του Instagram στην Τουρκία.  Πάντως το Instagram φαίνεται σήμερα να λειτουργεί πλέον κανονικά, παρόλο που κανένα τουρκικό μέσο δεν κάνει αναφορά σε αλλαγή της απόφασης και υποχώρηση της τουρκικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, το κλείσιμο Instagram στοιχίζει στην Τουρκία 1,9 δισ. τουρκικές λίρες την ημέρα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Υπηρεσίας Σχεδιασμού της Κωνσταντινούπολης (IPA) Bugra Gokce υπολογίζοντας το κόστος. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, αφού υπολόγισε το κόστος για την Τουρκία από το κλείσιμο της πλατφόρας ο Gokce είπε: «Όταν κοιτάμε τα δεδομένα, ρωτάμε: Αυτό το πρόστιμο δόθηκε στο Instagram ή δόθηκε στην Τουρκία;».

Επεσήμανε πως «το συνολικό μέγεθος του Πακέτο Δημοσίων Αποταμιεύσεων» ήταν 100 δισεκατομμύρια λίρες.Εάν το Instagram παραμείνει κλειστό μόνο για 52 ημέρες, η Τουρκία θα το χάσει όσο το πακέτο αποταμίευσης. Η απαγόρευση στο Instagram θα επηρεάσει τις οικονομίες της Κωνσταντινούπολης, της Άγκυρας, της Σμύρνης, της Προύσας και της Αττάλειας» .

Ανέφερε ότι «καθώς η απαγόρευση πρόσβασης στο Instagram επιμηκύνεται, η τουρκική οικονομία πλήττεται, οι τουρκικές εταιρείες πραγματοποιούν λιγότερες πωλήσεις, οι επιχειρήσεις στην Τουρκία υφίστανται απώλειες. Μόνο ο λαός μας θα πληρώσει το τίμημα για τα παράνομα βήματα που έγιναν. Η απαγόρευση του Instagram φτωχαίνει καθημερινά την Τουρκία».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.