Τον Σεπτέμβριο θα συνεχιστούν τα δια ζώσης σεμινάρια Ψηφιακού Εγγραματισμού, τα οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο η Περιφέρεια Αττικής με τη συνεργασία των Δήμων, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Ε.Π.«Αττική 2014-2020»).
Η πρόσκληση είναι ανοικτή, για όλους τους δημότες οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν χωρίς καμία επιβάρυνση ως προς τις υπηρεσίες, τα εργαλεία και τις μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.
Τα σεμινάρια διάρκειας δύο εβδομάδων, παρακολούθησαν από τις 8 Ιουλίου, 200 πολίτες, στους Δήμους: Μεγαρέων, Ασπροπύργου, Aχαρνών, Παλαιού Φαλήρου και Κορυδαλλού, με βασικά θέματα τις «Βασικές Δεξιότητες για τη χρήση του Διαδικτύου» και «Ικανότητα αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης πληροφοριών».
Το διάστημα αυτό διενεργούνται συναντήσεις με τους περισσότερους Δήμους, για τον χρονοπρογραμματισμό υλοποίησης των σεμιναρίων από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2022, στις εξής θεματικές ενότητες:
• Βασικές Δεξιότητες για τη χρήση του Διαδικτύου
• Ικανότητα αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης πληροφοριών
• Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
• Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Υπηρεσιών
• Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Τραπεζικών Συναλλαγών (e-banking)
• Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Αγορών και συναλλαγών (e-commerce)
• Ψυχική Υγεία, Εθισμός στο Διαδίκτυο
• Ιατρικές Πληροφορίες στο Διαδίκτυο και Κίνδυνοι
Με αφορμή την επανέναρξη της δράσης ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, καλεί τους δημότες να την αγκαλιάσουν και να γνωρίσουν τις προκλήσεις του διαδικτύου και τις ψηφιακές υπηρεσίες, «αναβαθμίζοντας έτσι τον ψηφιακό εγγραμματισμό της Περιφέρειας», τονίζοντας: «Σας προσκαλώ να ενημερωθείτε για τον χρονοπρογραμματισμό της δράσης στο δήμο σας. Με αυτόν τον τρόπο δίνετε προτεραιότητα στην ψηφιακή ασφάλεια σας και κατ’ επέκταση στην ψυχική σας υγεία, διότι γνωρίζοντας τους δυνητικούς κινδύνους του Διαδικτύου, μπορείτε να σερφάρετε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, με επίγνωση και δίχως τεχνοφοβία».