Quantcast
Μεγάλο deal στην αγορά του gaming - Η ιαπωνική SEGA εξαγόρασε την εταιρεία του «Angry Birds - enikonomia.gr
share

Μεγάλο deal στην αγορά του gaming – Η ιαπωνική SEGA εξαγόρασε την εταιρεία του «Angry Birds

δημοσιεύτηκε:

Πρόταση εξαγοράς της φινλανδικής Rovio Entertainment , η οποία είναι δημιουργός του δημοφιλούς παιχνιδιού Angry Birds, κατέθεσε η ιαπωνική Sega Sammy Holdings. Το ύψος του τιμήματος  ανέρχεται σε 706 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το BBC.

Το deal αφορά στο 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Rovio και το αντίτιμο αποτιμά την εταιρεία στα 9,25 ευρώ ανά μετοχή.

Η ιαπωνική Sega ιδρύθηκε το 1960 και είναι γνωστή για το «Sonic the Hedgehog» και το «Total War». Η Sega επιδιώκει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της Rovio στα παιχνίδια για κινητά. Όπως μεταδίδει το CNBC, η διοίκηση των Φινλανδών φαίνεται ότι στηρίζει την πρόταση της Sega.

Πέρυσι, η Rovio – η οποία έχει περίπου 550 υπαλλήλους στα οκτώ στούντιο παιχνιδιών της σε όλο τον κόσμο – ανέφερε ότι τα downloads για τα παιχνίδια της είχαν φτάσει τα πέντε δισεκατομμύρια.

Ανακοινώνοντας τη συμφωνία, η Sega είπε ότι η απόφασή της να αγοράσει τη Rovio οφείλεται στην ανάγκη «να ενισχύσει τη θέση της» στην παγκόσμια αγορά παιχνιδιών. Τόνισε ότι αυτή η αγορά προβλέπεται να φτάσει στα 263,3 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026, με το μερίδιο των τυχερών παιχνιδιών για κινητά να αυξάνεται στο 56%.

Η Sega δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τη “διακριτική τεχνογνωσία της Rovio” ώστε σταδιακά να φέρει τους δικούς της τίτλους στην παγκόσμια αγορά παιχνιδιών για κινητά.

«Μεταξύ της ταχέως αναπτυσσόμενης παγκόσμιας αγοράς παιχνιδιών, η αγορά παιχνιδιών για κινητά έχει ιδιαίτερα υψηλές δυνατότητες και ήταν ο μακροπρόθεσμος στόχος της Sega να επιταχύνει την επέκτασή της σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο Haruki Satomi, διευθύνων σύμβουλος της Sega Sammy Holdings.

«Αισθάνομαι ευλογημένος που μπορώ να ανακοινώσω μια τέτοια συναλλαγή με τη Rovio, μια εταιρεία που κατέχει το «Angry Birds», το οποίο έχει αγαπηθεί σε όλο τον κόσμο και έχει πολλούς εξειδικευμένους υπαλλήλους που υποστηρίζουν τις κορυφαίες δυνατότητες ανάπτυξης και λειτουργίας παιχνιδιών για κινητά της εταιρείας. ” πρόσθεσε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.