ΕΥ: Τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα της τεχνητής νοημοσύνης για τους πολίτες

τεχνητή νοημοσύνη

Για το θέμα της Τεχνητής  Νοημοσύνης μίλησε μεταξύ άλλων ο εταίρος (partner) και ο επικεφαλής του τομέα Κεντρικής Κυβέρνησης και Δημόσιου της Ernst and Young (EY) Χρήστος Ταραντίλης  στο πλαίσιο της ημερίδας «Quo vadis AI?».

Παράλληλα επεσήμανε πως  «χωρίς την εμπιστοσύνη των πολιτών, η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αποτύχει να ικανοποιήσει τις θετικές προσδοκίες προς την κοινωνία, τις επιχειρήσεις και την οικονομία».

Αρχικά, ο κ. Ταραντίλης αναφέρθηκε στην υπαρκτή επιφυλακτικότητα  των πολιτών απέναντι στα συστήματα ΤΝ. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι αυτή η επιφυλακτικότητα μειώνεται σημαντικά όταν τα συστήματα ΤΝ λειτουργούν ως εργαλεία ανάλυσης τεράστιου όγκου δεδομένων με σκοπό την βελτιστοποίηση διαδικασιών και διεργασιών, οδηγώντας τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς σε βελτιωμένη αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα, στην παραγωγή καινοτομίας και σε μειωμένο κόστος. Αντίθετα, σύμφωνα με τον κ. Ταραντίλη, οι πολίτες δείχνουν πολύ μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα:

Στη συνέχεια ο κ. Ταραντίλης αναφέρθηκε στους τρόπους οικοδόμησης της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στην ΤΝ, εστιάζοντας ενδεικτικά:

Exit mobile version