Διαγωνισμός: 15χρονοι μαθητές «έδειξαν» το μέλλον της ανακύκλωσης

Mε το βραβείο «Καλύτερης Εταιρίας» του μαθητικού διαγωνισμού τιμήθηκε η «πατέντα- μέλλον της ανακύκλωσης» μιας ομάδας 15χρονων παιδιών από τα Αλώνια της Πιερίας.

Παράλληλα, το διαγωνισμό αυτό τον διοργάνωσε για δέκατη συνεχή χρονιά το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece  ο οποίος τελέστηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι:«Το Smiley Bin που δημιούργησαν οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του σχολείου είναι ένας κάδος, ο οποίος έχει μέσα ζυγαριά και ανταμείβει τον χρήστη που ανακυκλώνει περισσότερο με πόντους εκπτώσεων σε συνεργαζόμενα καταστήματα ή στα δημοτικά τέλη. Οι πόντοι πιστώνονται μέσω wifi σε ειδική κάρτα, η οποία χρησιμοποιείται και για να ανοίγει αυτόματα ο κάδος με ενέργεια από φωτοβολταϊκό πάνελ που υπάρχει στην οροφή. Σύνθημα των παιδιών: «Ανακύκλωσε και κέρδισε, εσύ και το περιβάλλον!».

H χώρα μας βραβεύτηκε επίσης ως η δεύτερη καλύτερη (μετά την Αυστρία) στην υλοποίηση των προγραμμάτων επιχειρηματικότητας στα σχολεία από τα 39 κράτη που απαρτίζουν το Junior Achievement Europe.

Exit mobile version