Βρυξέλλες: Σήμερα συνεδριάζει το Συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ- Αυτές είναι οι προτάσεις Αυγενάκη- Πού θα στηθούν σήμερα μπλόκα στη χώρα μας

αγρότες

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης θα θέσει σήμερα επί τάπητος τα αιτήματα των αγροτών της χώρας μας στη συνεδρίαση του συμβουλίου των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρώπης  που θα γίνει στις Βρυξέλλες.

«Η φωνή μας στις Βρυξέλλες, στο Συμβούλιο Υπουργών για τις αλλαγές στην ΚΑΠ, θα είναι η φωνή όλης της ελληνικής κυβέρνησης και όλων των αγροτών της χώρας», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης,  «Όλοι στο συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να είμαστε ενωμένοι ως μια γροθιά» συμπλήρωσε.

Οι προτάσεις

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρα στο πλευρό των αγροτών σε ό,τι αφορά στις αναγκαίες αλλαγές στην ΚΑΠ προκειμένου να γίνει πιο λειτουργική και επωφελής για τους ίδιους και σε αυτήν τη λογική  θα καταθέσει σήμερα 19 προτάσεις για τεχνικές αλλαγές, οι οποίες είναι προϊόν συνεργασίας των EUMED-9. Αναλυτικά οι 19 προτάσεις είναι οι εξής:

Οι κινητοποιήσεις

Σήμερα θα γίνει νέο συλλαλητήριο αγροτών. Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, σήμερα 12 μμ θα γίνει το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο  στο τελωνείο των Ευζώνων . Ήδη από χθες έχουν γίνει οι κινητοποιήσεις  των αγροτών στους Ευζώνους και την Κυριακή έκλεισε το τελωνείο από τις 7 μμ  μέχρι τις 10μμ .Το ίδιο θα συμβεί και σήμερα.

Οι αγρότες έχουν απευθύνει ένα κάλεσμα προς όλα τα μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας και προς όλο τον κόσμο προκειμένου να παρευρεθεί εκεί πέρα για να μπορέσουν να διαδηλώσουν για τα ζητήματα  που τους αφορούν. Εκεί θα βρεθούν οι αγρότες από όλα τα μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας προγραμματίζουν και αυτοί συλλαλητήριο σήμερα στο τελωνείο της Νίκης.

Και έχουν αποφασίσει ότι θα κλείνουν συμβολικά δρόμους της απογευματινές ώρες. Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες την παρέμβαση του  ότι είναι ανοιχτός στο διάλογο και ότι θα συναντηθεί  μαζί με τους αγρότες στη Θεσσαλία στη Λάρισα στις 11 Μαρτίου.

Exit mobile version