Τέσσερις νέες προσκλήσεις για Υδατοκαλλιέργειες και Αλιεία

Της Κωνσταντίνας Χελιδώνη

 

Νέες προσκλήσεις σχετικά με τη «Μεταποίηση και Εμπορία αλιευτικών Προϊόντων», τις «Υδατοκαλλιέργειες» και την «Προσαρμογή του αλιευτικού στόλου», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας (ΕΠΑΛ) 2007-2013, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση τα Μέτρα αυτά καλύπτουν συνολικές δαπάνες 33,2 εκατ. ευρώ, με τους ενδιαφερόμενους φορείς-δυνητικούς δικαιούχους να καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις για την υπαγωγή των επενδυτικών τους σχεδίων για τις εξής δράσεις:

1. Μέτρο 1.1 «Μόνιμη Παύση Αλιευτικών Δραστηριοτήτων», του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Μέτρα για την προσαρμογή του αλιευτικού στόλου», συνολικής δημόσιας δαπάνης 16.900.000 ευρώ. Αφορά τη διάλυση επαγγελματικών σκαφών που διαθέτουν στην άδειά τους το εργαλείο «δίχτυ τράτας βυθού» (ΟΤΒ), μηχανότρατα, ηλικίας άνω των 10 ετών.

2. Μέτρο 2.3. «Μεταποίηση και Εμπορία αλιευτικών Προϊόντων», συνολικής δημόσιας δαπάνης 7.500.000 ευρώ  και Μέτρο 2.1 «Υδατοκαλλιέργεια», συνολικής δημόσιας δαπάνης 8.200.000 ευρώ, του Άξονα Προτεραιότητας 2 «Υδατοκαλλιέργεια, Αλιεία Εσωτερικών Υδάτων, Μεταποίηση και Εμπορία Προϊόντων Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας», με στόχο την προώθηση οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμων επιχειρήσεων.

3. Μέτρο 3.1 «Συλλογικές Δράσεις», του Άξονα Προτεραιότητας 3 «Μέτρα Κοινού Ενδιαφέροντος» και της δράσης «Χωροταξικός Σχεδιασμός, Οριοθέτηση και χαρτογράφηση των περιοχών για Υδατοκαλλιέργεια (Π.Ο.Α.Υ.), συνολικής δημόσιας δαπάνης 600.000 ευρώ.

 

Exit mobile version