ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα πλατφόρμα για την υποβολή καταγγελιών- Πώς λειτουργεί

ΟΠΕΚΕΠΕ

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για την υποβοήθηση υποβολής καταγγελιών αναφορικά με τα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Οργανισμού Πληρωμών.

Οποιοσδήποτε πολίτης, ιδιώτης είτε εκπρόσωπος Νομικού Προσώπου έχει τη δυνατότητα πλέον  να εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://complaints.opekepe.gr και να υποβάλλει ανώνυμη ή επώνυμη καταγγελία, που μπορεί να αφορά σε Ιδιώτη ή Επιχείρηση, Υπάλληλο ή Υπηρεσία του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Η διαδικασία είναι απλή και απαιτείται μόνο σύντομη συμπλήρωση συγκεκριμένων πεδίων προκειμένου η καταγγελία να είναι αξιοποιήσιμη. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα επισύναψης ηλεκτρονικών αρχείων προς απόδειξη των καταγγελθέντων.

Πώς θα μπείτε στην εφαρμογή

Με την είσοδο στην ψηφιακή εφαρμογή και ειδικότερα για  την υποβολή επώνυμων καταγγελιών, απαιτείται ταυτοποίηση των στοιχείων του καταγγέλλοντος μέσω του  TAXISNET.

Παράλληλα, ο καταγγέλλων έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει καταγγελία και με άλλους τρόπους χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ταχυδρομείο κτλ.. Ωστόσο, λόγω του σύγχρονου συστήματος και της άμεσης αρχειοθέτησης ενδεδειγμένος και αποτελεσματικότερος τρόπος θεωρείται από τον Οργανισμό η υποβολή καταγγελιών μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://complaints.opekepe.gr.

 

 

Exit mobile version