ΓΑΙΑ – Αγροτικά τιμολόγια ρεύματος: Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση – Πότε λήγει η προθεσμία

αγρότες

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι αγρότες να υποβάλλουν αίτηση στο ειδικό τιμολόγιο ρεύματος που έχει θεσπίσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το «Γαία».

Οι συμβάσεις για τα τιμολόγια «Γαία» που διαθέτει επί του παρόντος η ΔΕΗ είναι δεκαετούς διάρκειας με σταθερή χρέωση για τα πρώτα 2 χρόνια της σύμβασης η οποία διαμορφώνεται από 9,3 έως 11 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Για τα επόμενα 8 χρόνια προβλέπεται σταθερή χρέωση 9 σεντς ανά κιλοβατώρα για το ένα τρίτο της κατανάλωσης και τιμή αγοράς για τα υπόλοιπα δύο τρίτα, από οποιονδήποτε πάροχο επιλέξει τότε ο καταναλωτής.

Anαλυτικά τα τιμολόγια στον συνημμένο πίνακα

Ποιους αφορά

Τα αγροτικά προϊόντα ΓΑΙΑ διατίθενται αποκλειστικά σε Αγροτικές Παροχές στη Χαμηλή και στη Μέση Τάση και συγκεκριμένα αφορούν:

Επίσης, θα πρέπει να μην υφίστανται ληξιπρόθεσμες οφειλές έως τις  31 Δεκέμβριου του 2023 ή να έχουν ρυθμιστεί. Διευκρινίζεται επίσης ότι σε περίπτωση που ο πελάτης καταγγείλει τη σύμβαση πριν τη λήξη της επιβαρύνεται με ρήτρα αποχώρησης ύψους 70 ευρώ αν είναι φυσικό πρόσωπο ή 700 ευρώ αν είναι νομικό πρόσωπο.

Οι σύνδεσμοι

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να ενημερωθούν για τα αγροτικά προϊόντα ΓΑΙΑ της ΔΕΗ, καθώς και τις προϋποθέσεις ένταξης στη σχετική σελίδα στο dei.gr (https://www.dei.gr/el/gia-tin-epixeirisi/revma/eidikes-katigories/agrotika-timologia-gaia/) ή καλώντας δωρεάν στο 800-500-7000.

Η αίτηση ένταξης στα αγροτικά προϊόντα ΓΑΙΑ μπορεί να γίνει στην ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα της ΔΕΗ , στη διεύθυνση https://www.dei.gr/el/gia-tin-epixeirisi/ypostiriksi-epikoinonia/aitisi-ekdosis-agrotikou-gaia/

 

 

 

Exit mobile version