Ενιαία Αίτηση του 2024 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση

ΟΠΕΚΕΠΕ

Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν αίτηση  για την Ενιαία Αίτηση (ΕΑΕ) του έτους 2024 όπως  αναφέρεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αναλυτικά, οι αγρότες θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως και την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου μετά την εν λόγω καταληκτική ημερομηνία:

α) συνεπάγεται μείωση των ποσών που ο κάτοχος εκμετάλλευσης θα είχε δικαίωμα να λάβει ως ενίσχυση, κατά 1% ανά εργάσιμη ημέρα

β) συνεπάγεται μείωση των ποσών που πρέπει να καταβληθούν σε σχέση με δικαιώματα ενίσχυσης που χορηγούνται για πρώτη φορά το 2024 στον δικαιούχο, κατά 3% ανά εργάσιμη ημέρα.

Σε περίπτωση καθυστέρησης μεγαλύτερης των 25 ημερολογιακών ημερών (δηλαδή υποβολή της αίτησης μετά την 07.10.2024), η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη.

Τι αναφέρει η εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ

Επιπλέον, στην εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, αναγράφονται οι οδηγίες συμπλήρωσης των Δηλώσεων ΟΣΔΕ και μεταξύ άλλων τονίζεται ότι:

Οι αιτήσεις 

Σημειώνεται ότι η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2024 υποβάλλεται σε ηλεκτρονική μορφή στον ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της δημόσιας διοίκησης gov.gr στη διεύθυνση https://eae2024.opekepe.gov.gr από τον ίδιο το δικαιούχο ή από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του:

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ εδώ

 

Exit mobile version