ΕΛΓΑ: Αύριο το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού για τις αποζημιώσεις-Ποιους αφορά

ΕΛΓΑ

Αύριο θα γίνει  το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ που θα οριστικοποιηθεί αλλά και το ύψος των αποζημιώσεων που θα δοθούν λόγω του Daniel, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ” Παραπολιτικά”.

Και πρόσθεσε πως  «αμέσως μετά θα αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων. Εκτιμώ ότι υπάρχει μια «θετική» διόρθωση σε μια προσπάθεια να είναι δίκαιες οι αποζημιώσεις που θα πάρουν οι αγρότες της περιοχής » .

«Εννοώ ότι θα πάρουν αποζημιώσεις σε αυτό το ύψος που θα τους δίνει τη δυνατότητα να αισθανθούν ότι η ελληνική πολιτεία είναι δίπλα τους, ότι έχει αποζημιώσει με βάση την αξία του προϊόντος, με βάση το ασφαλιστικό ύψος του ΕΛΓΑ. Εννοώ ότι θα είναι οι σωστές αποζημιώσεις» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν θα κάνει εξαγγελίες για τους αγρότες ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ ο κ.  Τσιάρας είπε πως « προφανώς και θα κάνει. Προσωπικά προτίθεμαι να ανοίξω έναν ειλικρινή δίαυλο επικοινωνίας και ειλικρινούς σχέσης με όλο τον αγροτικό κόσμο. Εκτιμώ ότι είμαστε σε μια θέση για να καταλάβουμε και ποιες είναι οι προκλήσεις των καιρών και πόσο γρήγορα πρέπει να υιοθετήσουμε τις κατευθύνσεις που δίνει η ΕΕ για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα στον τομέα της παραγωγής, να αντλήσουμε περισσοτέρους κοινοτικούς πόρους και να δρομολογήσουμε εξελίξεις βιωσιμότητας στον πρωτογενή τομέα» .

«  Ο Πρωθυπουργός έχει προτεραιοποιήσει τον πρωτογενή τομέα στην κυβερνητική πολιτική αυτό αποδείχτηκε από το γεγονός ότι αμέσως μετά τον ανασχηματισμό επισκέφτηκε το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης. Έδωσε κατευθύνσεις, έδωσε οδηγία, ήταν σαφής η δική του οδηγία να στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο τον αγροτικό παραγωγικό κόσμο » συμπλήρωσε.

Exit mobile version