Quantcast
Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ: Έρχεται νέο μπαράζ πληρωμών - Όλες οι λεπτομέρειες - enikonomia.gr
share

Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ: Έρχεται νέο μπαράζ πληρωμών – Όλες οι λεπτομέρειες

δημοσιεύτηκε:

Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν  από τον ΕΛΓΑ οι αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους που έχασαν ζωικό κεφάλαιο στις πυρκαγιές, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Οργανισμού , Ανδρέας Λυκουρέντζος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Και συνέχισε λέγοντας πως οι κτηνοτρόφοι αυτοί θα πάρουν   το σύνολο της αξίας του ζωικού κεφαλαίου που χάθηκε περίπου 400 ζώα και αντίστοιχα. Ο ΕΛΓΑ καταβάλλει το σύνολο του ποσού των αποζημιώσεων, πρόσθεσε.

Το ίδιο θα γίνει, τόνισε, για τους κτηνοτρόφους στην πυρκαγιά στο Ρέθυμνο πριν από μερικές εβδομάδες όπου υπήρξαν ανάλογες ζημιές. Ο ΕΛΓΑ καταβάλλει το σύνολο του ποσού των αποζημιώσεων πρόσθεσε.

Για τις αποζημιώσεις των προηγούμενων καταστροφών

Ερωτηθείς αν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις για τις προηγούμενες καταστροφές, για παράδειγμα στη Θεσσαλία μετά την κακοκαιρία Ντάνιελ, ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε τα εξής. «Έχουν δοθεί σε περιοχές στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες σε ποσοστό άνω του 90%, πλην μιας περιπτώσεως, της Περιφερειακής Ενότητας της Λάρισας που είχαμε μια υστέρηση σε ένα ποσοστό 20-25% των πορισμάτων λόγω του τεράστιου όγκου. Είχαμε 33.000 δηλώσεις ζημιάς και παρόλα αυτά, όχι σε 4 χρόνια που μας ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως χρονικό όριο περάτωσης των αποζημιώσεων, αλλά σε 10 μήνες έχουμε επιτύχει αυτούς τους στόχους και μέχρι 25 Σεπτεμβρίου, όπως είναι ο προγραμματισμός μας, θα έχει εξοφληθεί και το υπόλοιπο 20-25% των πορισμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας» απάντησε.

Και σημείωσε  πως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση που βαίνει προς ολοκλήρωση, οι δικαιούχοι είχαν λάβει προκαταβολές από τον ΕΛΓΑ, ενώ αναμένονται και κάποιες ενστάσεις από τους παραγωγούς, οι οποίες θα αντιμετωπιστούν στη συνέχεια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.