Ένα ελληνικό προϊόν εγκρίθηκε από την Κομισιόν και εντάχθηκε
στο μητρώο των Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης (ΠΟΠ).
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άναψε το «πράσινο φως» για το «Πευκοθυμαρόμελο
Κρήτης». Πρόκειται για μείγμα φυσικού μελιού από θυμάρι και πεύκο που παράγεται
στην Κρήτη.
Η Κομισιόν στην κατηγορία των ΠΟΠ ενέταξε και δύο γαλλικά
προϊόντα: το «Jambon noir de Bigorre»
και το «Porc noir de Biggore».
Το «Jambon Noir de Bigorre» είναι ξηρό χοιρομέρι που παράγεται και ωριμάζει
στην περιοχή Bigorre, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Γαλλίας στα Πυρηναία.
Το κρέας «Porc noir de Bigorre» προέρχεται από καθαρόαιμους
γασκωνικούς χοίρους που εκτρέφονται στην περιοχή Bigorre.