Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: Σε ποια επιδόματα εξετάζονται αυξήσεις – Τι ανέφερε η Ζαχαράκη

επιδόματα

Μια σειρά από επιδόματα αναμένεται να αυξήσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. 

Για το θέμα αυτό μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο talk radio, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη. «Εμείς συζητάμε πράγματι και το κομμάτι της αύξησης του επιδόματος παιδιού με έμφαση στο πρώτο παιδί και στο δεύτερο κυρίως. Δεν έχουμε καταλήξει όμως σε ποσοστό. Είναι μια συζήτηση που γίνεται εδώ και μήνες. Θα έχουμε την τελική έκβαση θεωρώ μέσα στο επόμενο δίμηνο. Θέλουμε να είναι και ένα από τα πράγματα που θα πει ο πρωθυπουργός αλλά και να θελήσει ο ίδιος να το μοιραστεί με τους πολίτες» σημείωσε η  κ. Ζαχαράκη.

«Κάνουμε μια διεργασία που δεν τη διαχωρίζουμε από τα υπόλοιπα επιδόματα. Κοιτάμε αυτή τη στιγμή σε ομάδα εργασίας στην οποία συμμετέχει και το αρμόδιο υπουργείο το επίδομα στέγασης… τα βασικά μας επιδόματα. Γιατί πρώτα από όλα θέλουμε να ψηφιοποιήσουμε όλη τη διαδικασία. Να φέρουμε τον ΟΠΕΚΑ  που είναι οργανισμός που δίνει τα επιδόματα στην νέα εποχή για να  μην ταλαιπωρείται ο κόσμος ως προς την έκδοση τους και να είναι όσο γίνεται πιο δίκαια. Άρα σίγουρα γίνεται η κουβέντα… όχι όμως σε κάποιο τρόπο δραστικό» συμπλήρωσε.

Επίσης είπε για τις αυξήσεις στα επιδόματα πως ο στόχος είναι να υπάρξει «γενικότερα δικαιοσύνη. Γιατί βλέπουμε σε πάρα πολλές περιπτώσεις ανθρώπους που είχαν απόκρυψη εισοδημάτων και να είναι μέσα στα επιδόματα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι μόνο στα επιδόματα αλλά είναι και μέσα στα voucher βρεφονηπιακών σταθμών δηλώνοντας χαμηλότερα εισοδήματα.  Εγώ θα έλεγα ότι στην συνολικότερη εργασία που πρέπει να γίνει και που γίνεται ο στόχος είναι να μπει περισσότερη δικαιοσύνη στα επιδόματα  και να βρεθεί δημοσιονομικός χώρος έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε πάλι κάτι  πίσω στον πολίτες».

Exit mobile version