Youth Pass: Μέχρι αύριο οι αιτήσεις για τα 150 ευρώ – Πότε θα γίνει η πληρωμή

youth pass

youth pass

Mέχρι αύριο, Τετάρτη, 15 Μαΐου μπορούν οι δυνητικά δικαιούχοι να προσέλθουν με τους κωδικούς του taxisnet  στο https://vouchers.gov.gr/youthpass αναφορικά με τη χορήγηση του “YouthPass” ύψους 150 ευρώ σε πολίτες ηλικίας 18 και 19 ετών.

Δικαιούχοι του voucher είναι όσοι έχουν  συμπληρώσει το 18ο έτος ή το 19ο έτος της ηλικίας τους από  την 1η Ιανουαρίου  2023 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους,,  να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος αλλά να έχουν υποβάλει την αίτηση στην πλατφόρμα. Υπενθυμίζεται πως δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια για του χορήγηση του Youth Pass.

Η αίτηση υποβάλλεται μια φορά και δεν χρειάζεται να υποβληθεί εκ νέου μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου. Ωστόσο, αν   κάποιος νέος δεν υπέβαλλε αίτηση για το Youth Pass όταν ήταν 18 ετών, τότε μπορεί να το κάνει όταν γίνει 19 ετών και να πάρει την ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος και όχι αναδρομικά. Επίσης επισημαίνεται πως οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το  YouthPass  σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού (π.χ. σε τουριστικά καταλύματα), του πολιτισμού (π.χ. για παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων ή συναυλιών, για την αγορά βιβλίων κ.ά.) και των μεταφορών (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια ή για την ενοικίαση ΙΧ ή σκαφών αναψυχής κ.ά.).

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε

Μεταξύ άλλων οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν για το Youth Pass τα εξής:

Η πληρωμή

Το ποσό της ενίσχυσης πιστώνεται με τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το οποίο θα αποσταλεί μέχρι και τις 31 Μαΐου στα πιστωτικά ιδρύματα.  Ωστόσο ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση 1-2 εργάσιμων ημερών μέχρι να πάρουν την ενίσχυση οι δικαιούχοι.

Τα μηνύματα κατάστασης του Πίνακα Πληρωμών;

Τα  μηνύματα κατάστασης του Πίνακα Πληρωμών σημαίνουν τα εξής:

 

 

 

 

Exit mobile version