Βενζίνη: Η πτώση των τιμών έφερε ανακούφιση στα νοικοκυριά – Αισιοδοξία για περαιτέρω μείωση

βενζίνη

Στα 1,845 ευρώ το λίτρο από 1,99 ευρώ τον Αύγουστο του 2023, μειωμένη κατά 7,3% σε ετήσια βάση διαμορφώνεται η μέση τιμή της αμόλυβδης πανελλαδικά, αφού παρατηρείται πτώση στις διεθνείς τιμές πετρελαίου παρά την ένταση στην Μέση Ανατολή.

.Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», σημαντική υποχώρηση παρουσιάζουν οι τιμές και στις νησιωτικές περιοχές, με μόλις δύο νομούς, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, να πωλούν τη βενζίνη πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο, όταν πέρυσι ήταν σε όλα τα νησιά σταθερά πάνω από αυτό το όριο.

Αισιοδοξία

«Οι τιμές των καυσίμων έχουν μειωθεί, ακολουθώντας την τάση που καταγράφει το πετρέλαιο στα διεθνή χρηματιστήρια. Δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσουν να πέφτουν, λόγω της αβεβαιότητας που προκαλούν οι γεωπολιτικές εξελίξεις. Είμαστε αισιόδοξοι όμως ότι οι τιμές στα πρατήρια θα βαίνουν μειούμενες», αναφέρει εκπρόσωπος των βενζινοπωλών.

Την Τετάρτη η διεθνής τιμή του Brent υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο, στα 76,1 δολάρια το βαρέλι, γεγονός που οι αναλυτές αποδίδουν στις ανησυχίες για πιθανή επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ και τις αδύναμες προοπτικές για το 2025. Πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι η αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ μπορεί να είναι πιο αδύναμη από ό,τι είχε αναφερθεί προηγουμένως, εγείροντας φόβους ότι ο μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο χάνει την οικονομική δυναμική του. Επιπλέον, πιέσεις στις τιμές του αργού ασκούν τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία της Κίνας, που αποτελεί τον μεγαλύτερο εισαγωγέα «μαύρου χρυσού», καθώς μπορεί να επιφέρουν μείωση της ζήτησης. Μάλιστα, η συμμαχία ΟΠΕΚ+ αναμένεται να αυξήσει τις προμήθειες πετρελαίου το επόμενο τρίμηνο, αλλά ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προβλέπει ότι τα αποθέματα θα εξακολουθήσουν να αυξάνονται ακόμη και αν ο ΟΠΕΚ+ καθυστερήσει την αύξηση της παραγωγής.

Exit mobile version