Quantcast
Τιμολόγια ρεύματος μηνός Σεπτεμβρίου: Αύριο οι ανακοινώσεις των παρόχων για τις τιμές - Όλα όσα εξετάζονται - enikonomia.gr
share

Τιμολόγια ρεύματος μηνός Σεπτεμβρίου: Αύριο οι ανακοινώσεις των παρόχων για τις τιμές – Όλα όσα εξετάζονται

δημοσιεύτηκε:

Αύριο, Κυριακή  1η Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσουν οι πάροχοι τις τιμές ρεύματος για τα τιμολόγια του επόμενου μήνα, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός, Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στο Action 24.

Παράλληλα ο κ. Σκυλακάκης  εκτίμησε πως περίπου το 70% των παρόχων θα ανακοινώσει αύριο για τα τιμολόγια ρεύματος μηνός Σεπτεμβρίου τις ίδιες τιμές με αυτές του τρέχοντος μήνα  ή χαμηλότερες από του Αυγούστου, ύστερα από σχετικές συνομιλίες που είχε αυτούς. Περιμένω τι θα ανακοινώσει το υπόλοιπο 30% των παρόχων, πρόσθεσε.

Και συνέχισε λέγοντας πως το υπουργείο θα δώσει και τον αυτόν μήνα κρατικές επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος  των καταναλωτών προκειμένου οι τιμές να παραμείνουν κάτω από τα επίπεδα των 15 σεντς την μεγαβατώρα. Αυτές τις τιμές τις είχαμε τον περασμένο Δεκέμβριο, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πότε θα πέσουν οι τιμές στο ρεύμα

Επίσης ρωτήθηκε εάν από τον Οκτώβριο και μετά θα πέσουν οι τιμές στο ρεύμα. «Αυτό θα γίνει εάν δεν συμβεί κάποιο έκτακτο γεγονός όπως συμβαίνει πολλές  φορές στο ενεργειακό σύστημα» απάντησε. Και πρόσθεσε πως εάν η κατάσταση είναι φυσιολογική τότε θα υπάρξει και αποκλιμάκωση στις τιμές ρεύματος. «Πιστεύω πως θα υπάρξει σταδιακά μια αποκλιμάκωση στην τιμή ρεύματος » επανέλαβε και είπε πως στο επτάμηνο η τιμή του ρεύματος κινήθηκε μεσοσταθμικά πάνω από τα επίπεδα των  13  σεντς την μεγαβατώρα.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ 

 

Ρεύμα: Νέες πληροφορίες για τις κρατικές επιδοτήσεις στους λογαριασμούς Σεπτεμβρίου

Πάντως εάν επικρατήσει το σενάριο  και διατηρηθεί η κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος μηνός Σεπτεμβρίου στο 1,6 λεπτό ανά μεγαβατώρα  τότε αυτό σημαίνει πως ένας καταναλωτής  που καίει  σχεδόν 300 κιλοβατώρες θα εξοικονομήσει σχεδόν 5 ευρώ και 8 ευρώ σε περίπτωση που φτάσει στο ανώτατο όριο κατανάλωσης που είναι οι 500 κιλοβατώρες.
 Διευκρινίζεται δε πως κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος Σεπτεμβρίου θα αφορά μόνο τα οικιακά πράσινα και κίτρινα τιμολόγια και όχι τις επιχειρήσεις.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.