Quantcast
Τιμολόγια ρεύματος: Μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η μηνιαία καταμέτρηση για όλους τους καταναλωτές - Ποιο είναι το μειονέκτημα - enikonomia.gr
share

Τιμολόγια ρεύματος: Μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η μηνιαία καταμέτρηση για όλους τους καταναλωτές – Ποιο είναι το μειονέκτημα

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα ισχύει η μηνιαία καταμέτρηση ρεύματος για όλους τους καταναλωτές.

«Πλέον στα τιμολόγια του ρεύματος θα έχουμε μηνιαία καταμέτρηση. Μέχρι τώρα έχουμε  1 στις 2 παροχές που είναι με μηνιαίο λογαριασμό. Μέχρι τέλος  Ιουλίου θα γίνουν όλες οι παροχές  με μηνιαία καταμέτρηση. Άρα σε μηνιαία βάση θα βγαίνει ο λογαριασμός του ρεύματος» σημείωσε ο φοροτεχνικός Μιχάλης Αντωνόπουλος  μιλώντας στο MEGA. 

Επίσης ανέφερε το πλεονέκτημα αλλά και το μειονέκτημα της έκδοσης του μηνιαίου λογαριασμού ρεύματος για τους καταναλωτές. Mε τον μηνιαίο λογαριασμό θα πληρώνει λιγότερα χρήματα  συνολικά ο καταναλωτής από  ό,τι θα πλήρωνε στο τετράμηνο σημείωσε. Και συνέχισε λέγοντας πως με τον μηνιαίο λογαριασμό  ρεύματος ο καταναλωτής δεν θα καταλάβει και ιδιαίτερα την αύξηση που θα γίνει  στην τιμή του ρεύματος.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ 

Τα οφέλη του προγράμματος μετάβασης στη μηνιαία καταμέτρηση

Υπενθυμίζεται πως ο ΔΕΔΔΗΕ ανέφερε πρόσφατα τα οφέλη που θα έχουν οι καταναλωτές από το πρόγραμμα  μετάβασης στη μηνιαία καταμέτρηση.

Αναλυτικά αυτά είναι τα εξής:

  • Ορθολογικότερη τιμολόγηση όλων των παροχών, καθώς η αποτίμηση της πραγματικής κατανάλωσης των πελατών πραγματοποιείται, πλέον, σε μηνιαία βάση
  • Ευελιξία των προμηθευτών, καθώς γνωρίζοντας τη μηνιαία κατανάλωση θα έχουν τη δυνατότητα να τροποποιούν τα τιμολόγια, σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών.
  • Περιορισμό των ρευματοκλοπών, φαινόμενο που επιβαρύνει όλους τους συνεπείς πελάτες, καθώς ο μηνιαίος έλεγχος καθιστά ευκολότερο, για τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και τις συνεργαζόμενες εργολαβικές εταιρίες του, τον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών, ενώ παράλληλα λειτουργεί και αποτρεπτικά/ανασταλτικά για την εκδήλωση τέτοιου είδους συμπεριφορών.
  • Για την ταχύτερη υλοποίηση του προγράμματος μηνιαίας καταμέτρησης, ο ΔΕΔΔΗΕ χρησιμοποίησε πανελλαδικά κινητά τηλέφωνα που συνδέονται με πλατφόρμα πληροφοριακού συστήματος και καταχωρούν αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο τις λήψεις ανά ΠΕΡΙΟΧΗ/ΠΑΡΟΧΗ/ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΗ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.