Τέλος το νυχτερινό ρεύμα έρχεται το διζωνικό τιμολόγιο-Τι είπε ο Σκυλακάκης για το πράσινο τιμολόγιο

υπουργός

Θα γίνει η μετάβαση από το σημερινό σύστημα με το νυχτερινό ρεύμα σε ένα νέο διζωνικό τιμολόγιο, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στον Action 24.

Όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης  «θα περάσουμε από το νυχτερινό ρεύμα σε ένα νέο διζωνικό τιμολόγιο» . Και πρόσθεσε πως το τιμολόγιο αυτό θα έχει δύο ζώνες: η μία θα είναι η μεσημεριανή και η άλλη θα είναι τα Σαββατοκύριακα. Επίσης επεσήμανε πως  η μεσημεριανή ζώνη του τιμολογίου αναμένεται να είναι από τις 10 μέχρι τις 3 με 4. «Είναι τεχνικό θέμα αυτό. Νομίζω πως μέχρι την αρχή του χρόνου θα μπορέσουμε να το εισάγουμε » τόνισε.

Επίσης ρωτήθηκε για πόσες ώρες θα ισχύσει το νυχτερινό ρεύμα. «Η φθηνή ζώνη ρεύματος θα είναι 4 με 5 ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας .Και πολύ περισσότερες ώρες θα είναι το Σαββατοκύριακο» απάντησε ωστόσο επεσήμανε πως δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση για αυτό.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο υφιστάμενο νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος.  «Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα απομεινάρι του παλιού ηλεκτρικού συστήματος που όταν δεν υπήρχε ζήτηση το βράδυ για να κρατηθούν οι θερμικές μονάδες  έδινε η τότε ΔΕΗ το νυχτερινό τιμολόγιο. Το βράδυ είναι η πιο ακριβή ώρα της ημέρας και οι φθηνές ώρες είναι πια τα  μεσημέρια όταν δουλεύουν τα φωτοβολταϊκά και τα Σαββατοκύριακα και προπαντός τις  Κυριακές .Έχει νόημα να μετακινήσουμε τη ζήτηση εκεί που υπάρχει η φθηνή τιμή γιατί αυτό θα επιτρέψει  να είναι χαμηλότερα τα τιμολόγια που θα δίνουν οι πάροχοι. Αυτή τη στιγμή έχουμε εγκατεστημένους τους αναλογικούς μετρητές  που έχουν τη δυνατότητα να έχουν μόνο 2 ζώνες. Και  δεν είναι έξυπνοι μετρητές  αλλά είναι παλιάς τεχνολογίας » είπε.

Για τα πράσινα τιμολόγια

Τέλος μίλησε για το θέμα των πράσινων τιμολογίων ρεύματος. « Τα πράσινα τιμολόγια τελειώνουν ως θεσμική ρύθμιση στο τέλος του έτους . θα δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε αυτό τις επόμενες εβδομάδες  που θα έχουμε ανακοινώσεις»  τόνισε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Exit mobile version