Quantcast
Τέλη κυκλοφορίας: Νέες διευκρινίσεις Θεοχάρη για τον έλεγχο των εφοριακών αναφορικά με τις πινακίδες των αυτοκινήτων - enikonomia.gr
share

Τέλη κυκλοφορίας: Νέες διευκρινίσεις Θεοχάρη για τον έλεγχο των εφοριακών αναφορικά με τις πινακίδες των αυτοκινήτων

δημοσιεύτηκε:

Για τους εφοριακούς που θα βγαίνουν στους δρόμους και που θα σκανάρουν τις πινακίδες αυτοκινήτων προκειμένου να δουν εάν οι ιδιοκτήτες των ΙΧ έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας  μίλησε μεταξύ άλλων σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομίας, Χάρης Θεοχάρης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Το να έχουμε πολίτες δυο κατηγοριών: πολίτες έξυπνους  που δηλώνουν το όχημα σε ακινησία και κατά τα άλλα κυκλοφορούν και πολίτες βλάκες που πληρώνουν  τις υποχρεώσεις τους, νομίζω ότι αυτό  δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Και σίγουρα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό και σε αυτόν τον τομέα από την ΑΑΔΕ » τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν οι εφοριακοί θα σταματάνε στους δρόμους τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που δεν έχουν πληρώσει τέλη αφού προηγουμένως γίνει έλεγχος των πινακίδων. Αυτό θα γίνει απάντησε ο κ. Θεοχάρης και πρόσθεσε πως τα στοιχεία των φορολογουμένων αναφορικά με το εάν  έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας  ή για το εάν είναι δηλωμένα σε ακινησία  και κλεμμένα και διάφορες άλλες κατηγορίες των οχημάτων τα έχουν και η Ελληνική Αστυνομία  όταν σταματήσει  κάποιον η τροχαία αλλά  και η ΑΑΔΕ «Διότι η ακινησία του οχήματος  δηλώνεται στην ίδια την ΑΑΔΕ. Με εφαρμογή που θα έχουν στα χέρια τους οι ελεγκτές θα μπορούν να κάνουν  αυτόν τον έλεγχο με ένα  εύκολο και με ένα πρόσφορο τρόπο» συμπλήρωσε. 

Για τα πρόστιμα

Επίσης μίλησε και για τα πρόστιμα που θα πληρώνουν οι παραβάτες.  Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΟ που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προβλέπει πρόστιμο 10.000 ευρώ στους παραβάτες και 30.000 ευρώ με αφαίρεση διπλώματος για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής, σημείωσε.

«Δεν είναι η μόνη αυτή η αλλαγή. Αυτό το νομοσχέδιο- το οποίο θα είναι σε διαβούλευση για τις επόμενες 2 εβδομάδες και το οποίο θα έρθει μετά στη  Βουλή-  εκσυγχρονίζει και εξυγιαίνει  όλο αυτόν τον τομέα και σε σχέση με οχήματα που είναι δηλωμένα αυτή την στιγμή ως ενεργά, ως υπαρκτά αλλά έχουν σταματήσει να πληρώνουν τέλη και είναι πάρα πολύ παλιά και ενδεχομένως  είναι κάπου παρατημένα στα βουνά ή δεν έχει γίνει κανονική η διαδικασία της απόσυρσης τους και σε σχέση με τις μαζικές  ολοκληρωμένες διασταυρώσεις για ΚΤΕΟ, για ανασφάλιστα και για ακίνητα οι οποίες θα ξεκινήσουν  με την συνεργασία  του υπουργείου Μεταφορών, του υπουργείου Οικονομικών, της ΑΑΔΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και φυσικά των ασφαλιστικών εταιρειών  ώστε να έχουμε όλα αυτά τα δεδομένα. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να εξυγιάνουμε  έναν τομέα  που για πολλά χρόνια το ελληνικό δημόσιο δεν είχε τα κατάλληλα αρχεία που θα έπρεπε να έχει. Και είναι καιρός να το λύσουμε » τόνισε με έμφαση.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.