Συντάξεις Ιουνίου και επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Αυτή είναι η μοναδική αλλαγή που θα γίνει στις πληρωμές

συντάξεις

Το “χρώμα” του χρήματος θα δουν σύντομα πολλοί πολίτες καθώς θα καταβληθούν οι συντάξεις μηνός Ιουνίου αλλά και μια σειρά από επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.

Αναλυτικά:

Οι συντάξεις Ιουνίου 2023

Οι κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνός Ιουνίου 2023 αναμένεται να καταβληθούν από  την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023   έως την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 στους δικαιούχους.

Την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 θα  καταβάλει το τ. ΙΚΑ τις συντάξεις Ιουνίου στους ασφαλισμένους των οποίων ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8 αλλά και το Δημόσιο στους ασφαλισμένους των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλουν τις συντάξεις Ιουνίου 2023 όπως το Δημόσιο. Το ίδιο ισχύει και για τις προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Ιουνίου 2023 .

Ενώ ο ΟΠΕΚΑ θα πληρώσει την  Τετάρτη 31 Μαΐου 2023  τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Ποια πληρώνονται στα τέλη Μάη

Ο ΟΠΕΚΑ αναμένεται να καταβάλει προς τα τέλη Μάη τα παρακάτω επιδόματα στους πολίτες

Η δεύτερη δόση του επιδόματος παιδιού: Υπενθυμίζεται πως για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί, ενώ αίτηση που αποθηκεύτηκε προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Επίδομα Γέννησης:  Συνολικά η ενίσχυση ανέρχεται σε 2000 ευρώ και καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ. Η 1η δόση χορηγείται τον επόμενο μήνα από τη γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού και η 2η δόση μετά από πέντε μήνες από το μήνα της γέννηση του παιδιού. ΠΡΟΣΟΧΗ: Για δίδυμα είναι 4.000 ευρώ κ.ο.κ

-Επίδομα Στέγασης/ ενοικίου:  Η πληρωμή αυτή αφορά τους  δικαιούχους  που υπέβαλαν αίτηση μέχρι τις  30 Απριλίου 2023 και έχει εγκριθεί)

Αλλά τη ίδια ημέρα θα πληρωθούν μεταξύ άλλων και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το επίδομα στεγαστικής συνδρομής, το επίδομα ομογενών, το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων, το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων, το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την Ελληνική μειονότητα Αλβανίας, τα έξοδα Κηδείας, τα επίδομα ορεινών & μειονεκτικών περιοχών, το επίδομα αναδοχής κλπ

Τι αλλάζει στις πληρωμές των αναπηρικών επιδομάτων

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει αυξημένα τα αναπηρικά επιδόματα στις 30 Μάϊου 2023 λόγω της αύξηση της του 8% που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Αναλυτικά αυτά είναι τα εξής:

Exit mobile version